Mehmet Kayhan YILDIZ- Hasan DÖNMEZ/KONYA, ()– TÜRKİYE Futbol Direktörü Fatih Terim, oynayacakları 4 maçı kazanıp, Avrupa Şampiyonası’nda olmak istediklerini söyledi. 
Konya Büyükşehir Torku Arena Stadyumu’nda gerçekleştirilen basın toplantısında bugüne kadar çok kader maçı oynadıklarını belirten Terim, çoğundan da alınlarının akıyla çıktıklarını söyledi. Takımda birçok oyuncunun sıkıntılı olduğuna dikkat çeken Terim, ''Ozan, Volkan, Gökhan hatta Şener belki riske atmayıp Hollanda maçına mı bırakacağız, ona karar vereceğiz.'' dedi. 
Terim, Arda ile ilgili de, ''Arda ile ilgili şeyler zaten açıkçası bildiğimiz bir şeydi. Transfer yasağı. O’nun sakatlığı bizi sıkıntıya soktu. Ama buradan Arda'yı buraya gönderen Barceleno Hocası Luis Enrique’ye ve doktoruna teşekkür etmek istiyorum. Arda hazır oynamak istiyor.'' diye konuştu.
Futbolcuların yaşadığı sıkıntılarla ilgili durumun oynamayan oyuncular için bir şans olduğunu da belirten Terim, ''Herkes şansızlık diyor, tam tersi, önleyebilirsek önlemeye çalışıyoruz. O yüzden ben oynamayan oyuncularımızın onlar içinde bir şans olduğunu düşünüyorum. Burada bütün o özlemlerini gidereceklerdir. Bu sıkıntılara rağmen iki maçtan çok ümitliyim" dedi.

DAHA ÇOK ÇALIŞMALI 

Cenk Tosun’un kadroya alınmamasıyla ilgili açıklama yapan Terim, "En güzel cevabı ‘Metin Tekin’ hocamız vermiş. ‘Milli takım seçmeleri haftanın karması demek değildir’ demiş. Cenk 3 golle başladı. Keşke Cenk’in olmasını isteyenler beni ne kadar önem verdiğimi iyi takip etselerdi. Geçen sene Hollanda maçında oynadı. Cenk bizim çok şeyler beklediğimiz bir oyuncumuz. En akıllı beyanatı kendisi vermiş. ‘Daha çok çalışmalıyım’ demiş. Batuhan alınıyor da Cenk nasıl. O tamamen felaket olaya doğru bir yaklaşım değil. Çünkü Batuhan’ın alış nedeni açık. A ve B planımız var. Bunun ikisi olmazsa C planı için Batuhan’ı kullanmaktan başka alternatifimiz yok. Her türlü taktiğimizi ortaya koyduk, açamadık. O zaman Batuhan ile başka bir formüle gitmek için aldım.’’ dedi. 

CENK’i UNUTMADIK 

Cenk’in önemli bir eleman olduğunu da vurgulayan Terim, ''Cenk bizim önemli elemanımız. Daha çok çalışmalı, daha istikrarlı olmalı. Yoksa bizim milli takımlarımızda oynamış Cenk’i kenara bırakmayı düşünmedim. Öyle seçim yaptım. Bu O’nu unuttuğumuz anlamına gelmez.'' dedi. 
Milli Takımın yavaş yavaş takım olmaya başladığını da belirten Terim, ’’İlk yarı bizim çok lehimize gelişmedi. Ümit ediyorum ki ikinci yarı bunlar olmaz demiştim. İnşallah 4 maçı da kazanıp Avrupa Şampiyonası’nda olmak isteriz.’’dedi.
HERŞEY BİZİM ELİMİZDE 

Letonya maçının önemli olduğuna dikkat çeken Oğuzhan Özyakup ''İlk periyodumuzu çok kötü geçirsek de hala her şey bizim elimizde. Çok önemli iki maçımız var. Letonya maçına çok iyi hazırlandık. Takım olarak idmanlar yaptık. İnşallah ilk öncelikle Letonya maçından 3 puanı alıp Hollanda maçına bakarız.''dedi.

3 PUANI ALMAK İSTİYORUZ 

Sert oynayan bir rakibe karşı mücadele edeceklerini ifade eden Milli Takım oyuncusu Serdar Aziz de şöyle konuştu:  
''İyi mücadele ediyorlar. Bizim de etkili oyuncularımız var. İlk maçta golü erken bulsaydık, maç daha farklı olabilirdi. Rakibimiz iyi defans yapıyor. Yarın da aynı rakibe karşı oynayacağız. Elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız. Biz onlardan daha iyi oynayıp, golü erken bularak, 3 puanı almak istiyoruz.''
Basın toplantısının ardından milli takım oyuncuları, yaptıkları antrenmanla Letanya  maçı için hazırlık çalışmasını tamamladı. Antrenmanın ilk 15 dakikası basına açık olarak gerçekleşti.
FOTOĞRAFLI