Türk Sağlık ve Sosyal Hizmetleri Kamu Görevlileri Sendikası (Türk Sağlık-Sen) Bingöl Şube Başkanı Salih Kızılboğa, sağlık sektöründeki kötü gidişe dur demek, çalışanların sorunlarını gündeme taşımak amacıyla 13 Mart’ta iş bırakacaklarını bildirdi.
Türk Sağlık-Sen Bingöl Şube Başkanı Salih Kızılboğa, 13 Mart’ta gerçekleştirilecek iş bırakma eylemine ilişkin yazılı basın açıklaması yaptı. Sağlık çalışanlarına yönelik somut adımlar atılması gerektiğini ifade eden Kızılboğa, şunları belirtti:
"İş güvencesini kaldırma girişimleri yerine tüm çalışanların kadrolu olduğu güvenceli bir çalışma ortamı istiyor. Malum sendikanın ihanetiyle toplu sözleşmede cebi delinen, zarara uğratılan tüm kamu çalışanlarının hakkı olan ek zammı talep ediyor. Döner sermayelerin emekliliğe yansıtılarak emeklikte sefaletin sonlandırılmasını ve emeklilikte insanca yaşamak istiyor. Sağlık çalışanlarının yitik hakkı olan yıpranma payı vaatte kalmasın hayata geçsin istiyor. Çalışanların can güvenliğini tehdit eden şiddet sona ermeli, ağır cezalar yürürlüğe girmelidir. Bunların yanı sıra sağlık çalışanları, her kuruma bir kreş, tüm çalışanlara lisans tamamlama hakkı gibi düzenlemeler acilen hayata geçsin istiyor. Kürsülerden atılan nutuklara, suya yazılan sözlere tahammülümüz yoktur. Sağlık çalışanları icraat görmek istemekte, memnuniyetleri için somut gelişmeleri beklemektedirler. İşte bu kararlı tavrı bir kez daha güçlü bir şekilde yansıtmak, sağlık çalışanlarının taleplerini bir kez daha Türkiye gündemine taşımak ve ‘artık yetti, laf değil icraat istiyoruz’ sözlerini alanlarda haykırmak için 14 Mart Tıp Bayramı arifesinde 13 Mart’ta, tüm sağlık kurum ve kuruluşlarında iş bırakıyoruz. 14 Mart günü de tüm Türkiye’de aile hekimliğindeki Cumartesi nöbetlerini protesto kararlığımızı sürdürüyor, ASM ve TSM’lerde işe gitmiyoruz. Bu iş bırakma eylemini aynı zamanda daha iyi bir sağlık hizmeti verilmesi içinde gerçekleştiriyoruz. Biz Tüm vatandaşlarımız için ücretsiz, eşit, ulaşılabilir ve nitelikli sağlık hizmeti sunulması gerektiğine inanıyor ve tüm vatandaşlarımızdan anlayış bekliyoruz."