İSTANBUL, () İSTANBUL Valiliği, Bayrampaşa'daki Büyük İstanbul Otogarı'ndaki bekleyişini sürdüren Suriyeli sığınmacıların durumuyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Valilikten yapılan açıklamada şöyle denildi:
"Avrupa Ülkelerinin göçmen kabul edeceği yönünde basın yayın organları ile özellikle sosyal medya üzerinde yayılan asılsız söylentilere inanan yaklaşık 1200 Suriyeli göçmen 15.09.2015 tarihinde Kapıkule Sınır Kapısına gitmek üzere ilimiz Esenler Otogarına gelmiştir.
Valiliğimizce Suriyeli göçmenlere, söylentilerin asılsız olduğu, Avrupa ülkelerinin göçmen kabul etme yönünde herhangi bir tasarruflarının mevcut olmadığı gibi maalesef göçmenlerin kabul edilmeyeceğine dair güçlü irade ve temayüller gösterdikleri anlatılmış ve bu nedenlerle kendilerinin daha fazla mağdur olmamaları için Edirne yönüne gitmemeleri konusunda ikna çabalarına devam edilmektedir. Bu çalışmalar sonucunda yaklaşık 500 Suriyeli göçmen geri dönmüş bulunmaktadır.
Bu süreçte Suriyeli göçmenlerin yiyecek, içecek ve sağlıkla ilgili tüm ihtiyaçları Valilik, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Kızılay tarafından karşılanmaktadır. Başta Suriyeli göçmenler olmak üzere tüm vatandaşlarımızdan asılsız söylentilere itibar etmemelerini ve görevli personelin ikazlarına uymalarını rica ediyoruz. "