Malatya Büyükşehir Belediyesi ile Yeşilyurt Belediyesinin hem Malatya’nın hem de Yeşilyurt ilçesinin geleceğine yönelik vizyon projeleri arasında yer alan “Beylerderesi Şehir Parkı” projesi için Yeşilyurt Belediyesi ile Orman Bölge Müdürlüğü arasında protokol imzalandı.

Protokol imzası için Orman Bölge Müdürü Ziya Polat’ı makamında ağırlayan Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, “DSİ’nin Beylerderesine yapacağı baraj göletinin etrafındaki alana “Beylerderesi Şehir Parkı” projesini hayata geçirmek istiyoruz. 450 dönümlük baraj alanı dışında 800 dönümlük araziden oluşan toplam bin 250 dönümlük var. 800 dönümlük alanda rekreasyon alanı olacak şekilde projelendirip hemşerilerimizin hizmetine sunacağız. Projenin uygulanacağı alanda Malatya Büyükşehir Belediyemiz olmak üzere DSİ ve Orman Bölge Müdürlüğü ile Yeşilyurt Belediyesi olarak el ele vererek ortak bir çalışma yürütüyoruz. Projemize destek veren herkese çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Malatya’nın herkesin ortak evi olduğunu hatırlatan Başkan Polat, “Beylerderesi Şehir Parkı” projemiz hem kentimizin hem de ilçemizin geleceğine yönelik yapılan ciddi bir yatırımdır. Bu yatırımı hemşehrilerimize ulaştırmak anlamında aylardır çok yoğun mesai yapıyoruz. Doğal atmosferiyle adeta servet niteliğinde bir görüntüye sahip Beylerderesini park projesi ile taçlandırıp gelecek nesillere çok güzel bir eser bırakmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Beylerderesi Şehir Parkı içerisindeki sosyal donatıları, eğlence alanları, hizmet grupları ve yeşil alanlarıyla Malatya ve Bölge turizmine büyük bir hareketlilik kazandıracaktır. Projenin her aşamasını çok yakından takip ediyoruz. Malatya hepimizin ortak evidir. Ticaret, ekonomi, sosyal, kültürel ve sportif yönden ciddi değişime uğrayan evimizi güzelleştirmek ve yenilikler katmak hepimizin öncelikli görevleri arasındadır. Yeşilyurt Belediyesi olarak ta farklı proje ve yatırımlarla bu çalışmalara destek olmak adına çaba sarf ediyoruz. Kurum ve kuruluşlarımızla el ele vererek kentimizi ve ilçemizi geleceğe en güzel şekilde hazırlamaya çalışıyoruz. Bugün imzalarını attığımız “Beylerderesi Şehir Parkı” projemizde kentimize, ilçemize ve kıymetli hemşehrilerimize şimdiden hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuştu.

Projenin gölet, park alanları ve ağaçlandırma olarak üç ayrı bölüme ayrıldığını dile getiren Hacı Uğur Polat, “Şehir Parkımızın aktif yeşil alanları ve ağaçlandırma alanlarıyla birlikte toplam 677 bin 477 metrekaresi yeşil alan olacak. 452 bin 615 metrekare Gölet Alanı ve 38 bin 686 metrekare Tren Yolunun yer alacağı projemizde, alanın doğallığı korunarak göletin üzerine, tarihi nitelikte kemer köprü modeliyle şık bir tasarıma sahip köprü inşa edeceğiz. Su Kayağı Parkı, Teleferik, Uçak Restaurant, ve Suni Plajlarıyla yerli ve yabancı turistlerin büyük ilgi göstereceği park alanında kuru havuz, ışıklı su gösterisinin yapılacağı alanlar, saat kulesi, festival ve konser gibi etkinliklere ev sahipliği yapacak alanlar oluşturulacak” dedi.

Orman Bölge Müdürü Ziya Polat ise, “Belediye Başkanımızı ziyaret ederek, hem Yeşilyurt’taki orman alanları ve yeşil bölgeler üzerine görüş alış verişinde bulunduk, hem de Malatya kamuoyunun yakından takip ettiği “Beylerderesi Şehir Parkı” projesinin detaylarını bir kez daha ele alıp protokolümüzü imzaladık. Beylerderesinde sürdürdüğümüz çalışmalarımızı Malatya Büyükşehir Belediyesi ile Yeşilyurt Belediyesinin ortaklaşa yürüttüğü rekreasyon alan çalışmasıyla entegre edip orada ortak bir çalışma sürdüreceğiz. DSİ orada gölet yapıyor, bizlerde Malatya Büyükşehir Belediyesi ve Yeşilyurt Belediyesi ile birlikte oranın rekreasyonunu birlikte yapacağız. Ülkemize, Malatya’mıza ve Yeşilyurt ilçemize hayırlı olsun” diye konuştu.