TÜSİAD, 2015 yılının ilk Yüksek İstişare Konseyi (YİK) toplantısını bugün düzenledi. Toplantıda konuşan TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran-Symes, Kayseri'de 'paralel yapı' iddialarına ilişkin dün gözaltına alınan Memduh Boydak ile ilgili şunları söyledi:

''BOYDAK'IN EKSİKLİĞİNİ HİSSEDİYORUZ''


''Bir üzüntü paylaşarak konuşmama başlamak istiyorum. Maalesef yönetim kurulum bu toplantıda tam kadro olarak aramızda değil. Yönetim Kurulu üyemiz Memduh Boydak'ı bir an önce aramızda görmeyi ümit ediyoruz. Bu konuda kapsamlı bir açıklamayı dün kamuoyuyla paylaştık. Değerli üyelerimiz TÜSİAD yönetim kurulu olarak Memduh Boydak'a, Boydak ailelesine çalışma arkadaşlarına, bir kez de burada, sizlerin huzurunda geçmiş olsun demek istiyorum. Gerçekten eksikliğini bugün bu salonda hissediyoruz.
Kuşkusuz bu toplantımızı daha farklı koşullarda, terörün ve şiddetin olmadığı, toplumumuzun, kaygılarının artmadığı bir ortamda, kürsel ekonomideki gelişmelerin, Türkiye'nin giderek kırgınlaşan ekonomisini fazlasıyla etkileyebilecek korkusunun taşımadan ve terörün ve şiddettin, hiçbir şekilde olmadığı bir ortamda yapabilmeyi isterdik. Terör ve şiddetten hakikaten içimize kan ağlatıyor. Maalesef öyle bir Türkiye'de değiliz şu anda. Bununda acısını şu anda hep birlikte hissediyoruz.'' TÜSİAD Başkanı'nın bu cümleleleri salondakiler tarafından alkışla karşılandı.

ÖZİLHAN: KURDAKİ OYNAKLIK YATIRIMLARI ZEDELEYEBİLİR


TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran-Symes'dan önce konuşan TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Tuncay Özilhan ise, döviz kuruna değindi.

Özilhan, “Kurdaki oynaklığın yatırım performansını daha da zedelemesi riski ile karşı karşıyayız” dedi.

Özilhan düşük reel faizin yatırım için tek başına yeterli olmadığını söyledi. Tuncay Özilhan “Daha gelişmiş bir demokrasiye sahip olmak, ekonominin içine düştüğü kısır döngüden çıkmasını sağlar” şeklinde konuştu.