Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Afyonkarahisar Sosyal Hizmet Müdürlüğü tarafından, kentte ‘Aile ve İnternet’ konulu eğitim çalışması yapılacağı belirtildi.
Konu ile ilgili yapılan yazılı açıklamada, internetin günümüzün en hızlı iletişim aracı olduğu vurgulanarak, internetin hayata getirdiği kolayların yanında dikkatli kullanılması gerektiği de belirtildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“İnternet, çağımızın en güçlü iletişim kaynaklarından biridir. Günümüzde, bilgi edinme, haberleşme, eğitim ve eğlence fonksiyonlarıyla hayatımızın ayrılmaz bir parçası haline gelmiştir. Günün her saatinde, her türlü bilgi alışverişi ve iletişimi sağlaması açısından olağan üstü bir buluştur.
Her yaş ve yetenek grubundan bir çok insanın, günlük hayatında ya zaruri olarak kullandığı ya da kullanımından dolaylı olarak etkilendiği internetin, bilinçli ve faydalı bir şekilde kullanılması, ülkemiz ve ülkemizin teminatı çocukların geleceği açısından iyi bir kazanım sağlayacaktır. Afyonkarahisar Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne bağlı Sosyal Hizmet Merkezi Eğitim ve Danışmanlık Birimi tarafından, bireylerin ve ailelerin üstün yararı gözetilerek, ‘Aile ve İnternet’ konulu eğitim programları 2015 yılı içerisinde yoğun bir şekilde devam etmektedir. Eğitim öncelikle, kişilik gelişimlerinin başlangıcında olan, ortaokul düzeyindeki öğrencileri kapsamakla beraber, ileriye dönük olarak ailelerine olumlu etki etmektedir. Düzenlenen eğitim programları kapsamında, ortaokul öğrencilerinde görülebilecek, internet bağımlılığını önlemek için, zamanı etkin kullanma ile ilgili bilgiler verilmektedir. İnternette geçirilecek zamanı ve interneti kullanacakları ortamı ebeveynleri ile birlikte belirlemeleri gerektiği bilgisi verilmekte, böylelikle ebeveynlerin takip gerekliliği vurgulanmaktadır. Şahsi bilgi, belge ve fotoğrafların sanal ortamda paylaşılmasının nasıl olumsuz sonuçlar doğuracağı anlatılmakta, tehlike hissedildiği anda ebeveynleri ya da öğretmenlerine danışmaları gerektiği anlatılmaktadır.”