FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in kaldığı "Altın Nesil" kampının aşçısı  Murat Hokka'nın başkanlığını yaptığı süt ürünleri firması Natürlich, "Mudi Farm  Export LLC" şirketine bağlı olarak faaliyet gösteriyor.

Şirketin internet sayfasında ne çiftlik ne de fabrikanın adresi ve  resimleri bulunuyor. Natürlich'in internet sayfasında üretilen yoğurt ve  peynirlerin "Lancaster ürünü" olduğu ve "Saylorsburg'da sevgiyle üretildiği"  ifadesi yer alıyor.

Google haritasında Gülen'in kaldığı kampın yaklaşık 100 metre  yakınında "Mudi Farm" adlı bir çiftlik bulunuyor ve çiftliğin içinde hayvanların  otladığı görülüyor. Ancak bu çiftliğin "Mudi Farm Export LLC"ye ait olduğuna  ilişkin bir iz yok. Çiftliğin girişinde bir posta kutusu bulunuyor ancak herhangi  bir tabela yer almıyor.

Amişlerin yoğun yaşadığı Lancaster ile Mudi Farm'ın bulunduğu  Saylorsburg arasında ise 150 kilometreden fazla mesafe var. İnternet sayfasındaki  telefon numarasını arayan AA muhabirine cevap veren yetkili, fabrikalarının  Lancaster'da olduğunu söyledi ancak ısrarlı sorulara rağmen adresi vermedi.  Yetkili, Amiş ortakları bulunduğunu ve ürünlerin ortakları tarafından  üretildiğini savundu.

İnternet sayfasında ise herhangi bir ortaklık yapısından bahsedilmiyor  ve sadece Hokka'nın başkan olduğu bilgisi yer alıyor.

Kampın aşçısının şirketi

Firmanın internet sayfasında "Mudi Farm Export LLC"nin 2005'te  Saylorsburg'ta kurulduğu, 2009-2013 yıllarında Türkiye, Suudi Arabistan ve  Rusya'ya büyükbaş hayvan ihracatı yaptığı, 2016'da  “Natürlich Amish Yogurt”  ve  “Natürlich Amish Artisanal Cheeses” markalarının kurulduğu anlatılıyor.

Sadece başkan olarak Hokka'nın isminin geçtiği sitede, "Başkanımız  Murat Hokka'nın şef olarak edindiği tecrübeler lezzetimize katkı yapıyor."  ifadeleri yer alıyor.

Hokka, kapatılan Samanyolu TV'de geçen yıl yayınlanan bir programda  "Altın Nesil" kampının aşçısı olarak açıklamalarda bulunmuştu. Hokka'nın FETÖ  kampının hemen yakınında yaklaşık 350 bin dolar değerinde son derece lüks bir de  evi bulunuyor.

Pensilvanya'da Mudi Farm adıyla faaliyet gösteren bir şirket daha  bulunuyor: "Mudi Farm İnc". Bu şirket ise Türkiye'de birçok FETÖ davasında  yargılanan ve FETÖ'nün ikinci adamı olduğu belirtilen Cevdet Türkyolu'nun üzerine  kayıtlı.

Gülen'in kaldığı kampın da yöneticisi olduğu belirtilen Türkyolu'nun  kampın aşçısı ile resmiyette bir ortaklığı gözükmüyor ancak iki şirketin de "Mudi  Farm" ile başlaması ortak olabilecekleri olasılığını gündeme getiriyor.

FETÖ elebaşı Gülen'in yeğeni Mebrüke ile evli olan Türkyolu'nun "Mudi  Farm Inc" şirketinin herhangi bir internet adresi ve irtibat numarası bulunmuyor.  Ne tür bir ticaret yaptığına ilişkin de bilgi yok.

Gayri menkul zengini "Uzun Cevdet"

Geçen yılın ağustos ayında Sakarya'da, FETÖ'nün darbe girişimiyle  ilgili yürütülen soruşturma kapsamında FETÖ'nün ikinci adamı olduğu öne sürülen  Türkyolu ve akrabalarının tüm mal varlıklarına el konulması kararı verilmişti.

Örgüt içinde "Uzun Cevdet" lakabıyla bilinen Türkyolu'nun Sakarya'da  24, İstanbul'da 11, İzmit'te 3 ve Ankara'da 1 olmak üzere dört şehirde 39  mülkünün bulunduğu tespit edildi.

Adliyeye sevk edilen 12 akrabasından 8'i tutuklanan Türkyolu'nun,  ABD'nin New Jersey eyaletinde noterde hazırlanmış, Türkiye'deki mal varlığının  yönetimi konusunda verdiği vekaletname, soruşturma kapsamında tutuklanan kardeşi  Muharrem Türkyolu'nun evinde yapılan aramada bulunmuştu.

Fetullah Gülen'in en mahrem sırlarını bildiği ileri sürülen  Türkyolu'nun eşinin ve  kızı Büşra Türkyolu'nun üzerine kayıtlı 3 ev,  Saylorsburg'ta FETÖ kampının hemen yakınında bulunuyor.

Türkyolu ve kızının evinin hemen arka bölümünde ise FETÖ üyeleri  tarafından işletilen "Gurbet Mezarlığı (Gurbet Cemetery)" var. Daha önce AA  ekipleri tarafından haberi yapılan 2 bin kişilik mezarlıkta bazı yerlerin  çubuklarla işaretlenerek hazırlık yapıldığı görülüyor.

FETÖ kampına yaklaşık 5 kilometre uzaklıktaki mezarlıkta AA ekibinin  çekim yaptığı sırada arazinin yanında bulunan evden gizlice takip edilmesi  dikkati çekti.

Türkyolu'nun örgütün illegal kasasını tuttuğu ve milyonlarca doları  bulan kaynakları Gülen'in talimatları doğrultusunda çeşitli alanlarda ticari  işlere yönlendirdiği ileri sürülüyor.

Amişler isimlerinin kullanılmasından rahatsız

ABD'nin başta Pennsylvania olmak üzere bazı orta batı eyaletlerde  yaşayan Amişler, Hristiyanlığın katı kuralları olan bir mezhebinden geliyor.

Amişler doğal ve basit bir yaşamı benimseyerek elektrik, motorlu  araçlar, telefon gibi teknolojik imkanları kullanmayı reddediyor.

Son dönemde bazı Amiş gruplarda bu kurallar esnetilse de Amişler doğal  yaşamı benimsedikleri için ürettikleri tarım ve hayvancılık ürünlerine organik ve  sağlıklı olduğu gerekçesiyle ciddi talep oluyor. Bu talebi değerlendirmek isteyen  bazı firmalar da Amiş ürünü olmasa da ürünlerinde Amiş ismi kullanabiliyor.

Pensilvanya'nın Lancaster kentinde AA'ya açıklama yapan Jack adlı  Amiş, birçok firmanın izinsiz şekilde Amiş ismini kullanarak müşterileri  kandırdığını söyledi.

Konuyla yeterince ilgilenemediklerini anlatan Jack, "Amiş isminin  başkaları tarafından kullanılmasına üzülüyoruz ama bu bir telif hakkı konusu  değil. Bunların peşinden de gitmiyoruz çünkü başkalarını dava etmek dinimize  aykırı." dedi.

Çok farklı ürünlerde bu ismin izinsiz kullanıldığını ifade eden Jack,  büyük bir gazetede "Amiş sobaları" reklamını gördüğünü, aslında reklamdaki  sobaların Çin'den getirildiğini bildiklerini dile getirdi.

Bu şekildeki birçok "aptalca" ürüne gülüp geçtiklerini ve peşine  düşmediklerini kaydeden Jack, "Ürünün Amiş olduğunu ancak üretim yerini görerek  ya da öğrenerek anlayabilirsiniz ama bu da birçok kişi için neredeyse imkansız."  ifadelerini kullandı.

Kaynak:Miliyet