Antalya Büyükşehir Belediyesi Nisan ayı devam meclisinde Lara Birlik Plajı’ndaki 5 büfe Ekdağ’a kiralandı. Bir buçuk milyon TL’lik katkı payını çok bulan büyükşehir, Kontab üyeliğinden ayrıldı.
Antalya Büyükşehir Belediyesi Nisan ayı devam meclisi Antalya Su ve Atıksu İdaresi Genel Müdürlüğü (ASAT) toplantı salonunda Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Menderes Türel’in başkanlığında toplandı.
LARA BİRLİK PLAJLARI EKDAĞ’A KİRALANDI
Lara plajlarında 5 adet büfenin belediye şirketi EKDAĞ’a kiralanması gündeme geldi. Başkan Türel, yaz mevsiminin yaklaştığını ve bu plajın halkın kullanımına açılması için böyle bir çalışma hazırladıklarını belirterek “Lara Antalyalıların en çok kullandığı plajlardan biridir. Kullanıma hemen sunulması için böyle bir çalışma uygun gördük” dedi. Komisyon raporu meclis üyelerinin oylamasına sunuldu AK Parti komisyondan geldiği haliyle kabul ederken MHP ve CHP komisyon raporuna katılmadı. Madde 42’ye 16 oyla kabul edildi ve 5 büfe Ekdağ’a kiralandı.
BÜYÜKŞEHİR KONTAB ÜYELİĞİNDEN AYRILDI
Konyaaltı Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi Altyapı Hizmet Birliği (KONTAB) üyeliğinden ayrılması konusuyla ilgili maddede Başkan Türel, Kontab’a ödenen katkı payının yıllık 1 buçuk milyon TL olduğunu ve bu bütçeyi çok bulduğunu belirtip üyelikten ayrılmak istedi.
Katkı payını Konyaaltı için vizyon projelerinde kullanmayı düşündüklerini belirten Türel,
“Kontab’a yıllık 1 buçuk milyon TL’lik bütçe bizim için gerçekten önemli bir bütçedir. Kontab’ın faaliyetleri içerisinde etkin değiliz. Takdir edersiniz ki bizim Konyaaltı ile ilgili çok sayıda önemli projelerimiz var. Biz bu kaynağı Konyaaltı’ndaki vizyon projelerimizde kullanmak konusunda bir tercih ortaya koyuyoruz. Benim ilk dönemimde kurulmuş bir alt yapı birliğidir. O dönemde alt yapı birliklerinin her bölgede aktif hale geçmesi ve bir takım hizmetler üretmesini teşvik etmek gerekiyordu. Ancak bu dönemde hepsinden yavaş yavaş çıkıyor. Büyükşehir yasasıyla böyle bir durum söz konusu oluyor. 1 buçuk milyon bizim için önemli bir bütçe” dedi.
CHP’li Meclis Üyesi Cansel Tunçel ise büyükşehirin Kontab’a ayırdığı katkı payını düşürerek devam etmesini talep etti. Madde oylama sunuldu ve Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Kontab üyeliğinden ayrılması kabul edildi.