Samsun Bafra Altınkaya Anadolu Lisesi öğrencileri İngilizce öğretmeni Naim Okay öncülüğünde Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı yanında sokak tiyatro gösterisi düzenleyerek, kadına yönelik şiddeti protesto ettiler.
“8 Mart Dünya Kadınlar Günü” dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan öğrenciler, son yıllarda artan çocuk gelinleri kadınlara uygulanan şiddet şekillerini ve erkek egemen toplumun kadına bakışını temsili olarak canlandırıp kadına yönelik her türlü şiddeti taşıdıkları pankartlarla müzik eşliğinde kınadılar. Altınkaya Lisesi öğrencileri son yıllarda artan kadına yönelik şiddetin toplumların kanayan bir yarısı olduğunu ve ivedilikle ele alınıp ortadan kaldırılması gerekliliğini hazırladıkları koreografilerle ifade ettiler. Bazı öğrenciler kadına şiddeti gösterirken diğer öğrencilerde bayanlara çiçek verdi. Temsili olarak ağızları bantlanmış, elleri ve ayakları zincirlenmiş öğrenciler zincirlerini kırarak kadına şiddet son bulsun haykırışında bulundular
Altınkaya Anadolu Lisesi İngilizce Öğretmeni Naim Okay, “Dünya Kadınlar Günü’nde hala hazırdaki çocuk gelin sorununu ve kadına yönelik şiddetin her türlüsünü kınarken, kadının çağdaş toplumda olması gereken değeri vurgulamak istedik. Öğrencilerimizle beraber yaptığımız bu çalışma halkın dikkatini çeksin, duyarlılık oluşsun amacıyla yapılmıştır" dedi.
Gelinlik giymiş Buse Sezen isimli öğrenci ise, “Ülkemizde son zamanlarda haberlerde duyduğumuz kadına şiddet olayları, kadın cinayetleri aynı zamanda küçük yaştaki kız çocuklarının kendi istekleri olmadan zorla evlendirilmeleri durumundaki acılarını paylaşmak için toplandık. Biz bu duyarsızlığın önüne geçmek istiyoruz. Duyarlı kişilerle toplumu bilinçlendirmeyi amaçlıyoruz. Umarız yaptığımız etkinlikler ve birçok şehirde yapılan etkinlikler insanlara faydalı olur. Bu acıyı he beraber paylaşalım. Çünkü hepimiz birbirimizin kardeşiyiz. Özellikle Özgecan olayı bizi çok üzdü. O da bizim bir kız kardeşimiz. Kadınlara kötü davranılması hepimizi çok üzüyor. Biz bunu engellemeyi amaçlıyoruz" diye konuştu.
Bir saatlik bir gösterinin ardından öğrenciler alkışlarla dağıldı.