İstanbul, 8 Nisan () - Global IT stratejisi kapsamında Türkiye’yi “bilgi teknolojileri (IT) üssü” olarak konumlayan Daimler Mercedes Benz, İstanbul’daki “IT Hizmetleri Merkezi”nin yeni binasını hizmete açtı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, IT Hizmetleri Merkezi'nde, şu anda 145 olan IT uzmanı sayısının da 2015 yılı sonuna kadar 200’e çıkarılması hedefleniyor.

Merkezin açılışı için düzenlenen toplantı, Daimler AG Bilgi Teknolojileri Başkanı Dr. Micheal Gorriz,  SAP (Sistem Analiz ve Program Geliştirme) Hizmetleri Direktörü Dr. Guido Vielsack, SAP & Sistem Yaygınlaştırma Servis Dağıtım Merkezi Türkiye Bölüm Müdürü Stefan Rosenwald, Mercedes-Benz Türk Direktörler Kurulu Başkanı Rainer Genes ve İnsan Kaynakları Müdürü Salih Ertör’ün katılımıyla yapıldı.

Basın toplantısındaki konuşmasında, İstanbul'da kurulan IT Hizmetleri Merkezi'nin, Daimler dünyasındaki en önemli merkezlerden biri olduğunun altını çizen Gorriz, "Biz Mercedes-Benz Türk bünyesindeki bilgi birikimine güveniyoruz. Daha fazla yetkinlik oluşturma ve dünya çapında destek sunabilme özelliklerimiz, bizleri daha güçlü ve bağımsız hale getiriyor” dedi.

Konuşmasında, "Biz, IT Hizmetleri Merkezi ile birlikte, ileri bilgi seviyesi ve yetenek gerektiren bu yeni istihdam fırsatlarının Türkiye’ye getirilmesinden çok gurur duyuyoruz" diyen Genes de, "Otobüs ve kamyon üretim tesislerimiz ve Ar-Ge merkezimiz ile Daimler dünyasındaki en önemli lokasyonlardan biriyiz. IT Hizmetleri Merkezi büyümeye devam ediyor ve hem Türkiye’nin hem de Mercedes-Benz Türk'ün önemini Daimler dünyasında daha da arttırıyor” diye ekledi.

1967 yılında Otomarsan ünvanıyla İstanbul'da kurulan Mercedes-Benz Türk, 885 Milyon euroyu aşan yatırım hacmiyle, Türkiye’nin en büyük yabancı sermaye yatırımlarından biri konumunda bulunuyor ve 5 bin 700’ün üzerinde personel istihdam ediyor. Mercedes-Benz Türk’ün İstanbul Hoşdere’de otobüs, Aksaray ilinde ise kamyon fabrikaları bulunuyor.

(FOTOĞRAFLI)