Ordu Üniversitesi (ODÜ) yeni eğitim ve öğretim döneminde kampüs alanı içerisindeki 2 yeni fakülte ile tadilat ve onarımı tamamlanan 1 yüksekokul binasını açmaya hazırlanıyor.

Her geçen yıl yeni binaları bünyesine kazandıran ve fiziki donanımını güçlendiren Ordu Üniversitesinde inşaatları biten Ziraat ve İlahiyat Fakültesi binaları ile Ünye Meslek Yüksekokulu yeni eğitim ve öğretim döneminde öğrencilerin hizmetine sunulacak.

Ziraat ve İlahiyat Fakültesi binaları ile Ünye Meslek Yüksekokulu binalarında incelemelerde bulunan ODÜ Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, üniversite olarak 2017-2018 eğitim-öğretim dönemi ile ilgili çalışmaları hız kesmeden sürdürdüklerini söyledi. Bu dönem ön lisan, lisans ve lisansüstü olmak üzere toplamda 7 bin yeni öğrencinin Ordu Üniversitesi ailesine katılacağını belirten Rektör Yarılgaç, “Ziraat ve İlahiyat Fakültelerimizin yeni hizmet binaları tamamlandı. Ayrıca artan öğrenci sayımıza paralel olarak doğan ihtiyaçları en kısa zaman diliminde çözüme kavuşturduk. Bunların içerisinde çok üst teknolojiye sahip laboratuvarlar, atölyeler, akıllı sınıflar mevcut. Akademisyenlerimizin araştırma faaliyetlerine yönelik ve öğrencilerimizin bütün ihtiyaçlarını giderecek çalışmalarda sona gelmiş durumdayız. Bu yıl 24 bin öğrenciye sahipliği yapacak olan Üniversitemiz, öğrenci sayısı bakımından orta ölçekli iki ilçenin nüfus potansiyeline ulaşmıştır” dedi.

Yarılgaç, 2010-2011 eğitim ve öğretim yılında kurulan, 2013 yılından itibaren öğrenci alımına başlanan İlahiyat Fakültesinde öğrenci sayısının bu yıl 350’ye ulaşacağını aktardı. İlahiyat Fakültesinde yüksek donanıma sahip kütüphane, akıllı sınıflar ve dil laboratuvarlarının mevcut olduğunu, yerli ve yabancı öğretim elemanlarıyla lisans ve lisansüstü eğitimleri sağlayacaklarını ifade ederek, “İnsanlığa, bölgeye şehrimize hizmet edecek yeni ilahiyatçıları yetiştirmenin gurur ve mutluluğunu yaşamaktayız” diye konuştu.

Yarılgaç, Ünye Meslek Yüksekokulundaki onarım ve tadilat çalışmalarının tamamlandığını, öğrenci ve öğretim elemanlarına daha ferah ve kullanışlı bir eğitim ortamı oluşturduklarını kaydetti.