GÜMÜŞHANE (AA) - Gümüşhane Ülkü Ocakları İl Başkanlığı, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) gayrimeşru referandumunu protesto etti.

Kent merkezindeki Cumhuriyet Caddesi'nde toplanan grup, "Bir gece ansızın gelebiliriz", "Kerkük Türk'tür Türk kalacak" şeklinde slogan atarak Fatih Parkı'na kadar yürüdü.

Burada grup adına basın açıklaması yapan Ülkü Ocakları İl Başkanı Salih Taşçı, Irak'ta bugünlerde Türkiye Cumhuriyeti'nin kesinlikle kayıtsız kalamayacağı olayların cereyan ettiğini söyledi.

Taşçı, Büyük Ortadoğu Projesi adı altına devletlerin sınırlarını değiştirip bölgede emperyalizm ve siyonizm çıkarlarına odaklı suni devletçikler kurma ve Türkiye Cumhuriyeti'ni bu suni devletlerle kuşatma altına alma amacıyla kanlı çalışmaların yürütüldüğünü savunarak, "Daha önce kadim Türk şehri Kerkük'e sözde bayrak asma cüretini göstermiş olan aşiret lideri Barzani, aldığı sözde kararlarla Kerkük'ü Irak'ın kuzeyinde kurmak istediği kukla devletin parçası haline getirmek için şehri referanduma götürme kararı almıştır. Bu karar yanlıştır ve Irak'taki binlerce yıllık Türk varlığını hedef almaktadır." dedi.

Türkiye'nin güney sınırlarında binlerce yıldır varlıklarını devam ettiren Türkmenlerin her ne şart altında olursa olsun muhafaza edilmesi ve korunması gerektiğini kaydeden Taşçı, “Bölgede kurulacak kukla bir Kürt devleti Türkiye Cumhuriyeti’nin varlığını kısa sürede olmasa da uzun sürede tehlikeye atacaktır." ifadesini kullandı.

Yürüyüşe ülkü ocakları mensuplarının yanı sıra MHP İl Başkanı Nadim Aydın ile partililer katıldı.