AK Parti Malatya Milletvekili Adayı Bülent Tüfenkci, Türkiye’nin gidiş hattının belirlenmesi adına 7 Haziran’da yapılacak olan genel seçimin büyük önem taşıdığını ifade etti.
Tüfenkci, genel seçim çalışmaları kapsamında Yakınca Galericiler Sitesi esnaflarını ziyaret etti. Esnaflarla bir araya gelen Tüfenkci, sorun ve istekleri dinledi. Galerici esnafından aldığı bilgileri not eden ve gerekli yerlere ileteceğini ifade eden Tüfenkci, "Sitenin daha da canlandırılması gerektiğini esnaflarımız bize ilettiler. Yapılan fiziki şartlar ve mükemmel alana rağmen sitenin hak ettiği yerde olmadığını görüyoruz. Bunu yerel yöneticilerimize ileteceğiz. Önemli olan galericilerin eşit şartlarda rekabet edebilmesidir" dedi.
Tüfenkci, önemli olanın insan olduğunu, insanın yaptığı işten ve bulunduğu mekandan mutlu olması gerektiğini ifade etti. Sitede bulunan esnafların mutluluğunun kendileri için esas olduğunu dile getiren Tüfenkci, "Önümüzdeki dönemde yerel yöneticilerle birlikte Yakınca Galericiler Sitesi’nin canlandırılması noktasında elimizden gelen gayreti göstereceğiz" ifadelerini kullandı.
Genel seçime de değinen Tüfenkci, "Bugün Türkiye’de bir proje uygulanıyor. ’AK Parti’yi tek başına hiçbir parti yenemiyoruz. Biz bir koalisyon oluşturalım. HDP’ye barajı geçirelim. MHP, HDP ve CHP ile ortak bir koalisyon oluşturalım’ diyorlar. Büyük fotoğrafları saklayacak, kaçıracak mazeretlerle bu koalisyonlara zemin hazırlıyorlar. MHP’ye vereceğiniz oy HDP’ye, HDP’ye verdiğiniz oy CHP’ye gidiyor. Bir de bunun üzerine bağımsızlar, paraleller derken, tamamı ’Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı indirelim, AK Parti’yi indirelim, kim gelirse gelsin’ mantığı üzerinden bir siyaset izliyorlar. Bu seçimlerde vereceğiniz oy, istikrarın, güvenin ve huzurun devamı açısından çok önemli. Bu açıdan vereceğiniz her oyun büyük önemi var" şeklinde konuştu.