Erzurum’da, bulunan süs havuzları kirli ve tehlikeli olmasına rağmen yaşları 9 ile 13 arasında değişen çocukların akınına uğruyor.

Çocuklar elektrik akımı ve suyun kirliliğine aldırmadan havuzlarda yüzüyor. Hava sıcaklığının 30 dereceyi bulduğu kentte sıcaktan bunalan çocuklar serinlemek için değişik yöntemler buluyor. Tatile ve denizin bulunduğu şehirlere gidecek imkanı olmayan çocuklar, park ve bulvarlarda yer alan süs havuzlarına girerek serinlemeye çalışırken, tehlikeleri umursamıyor.

Suyun kirli olmasının yanında süs havuzunda bulunan fıskiye boruları ile elektrik kablolarına aldırış etmeyen çocuklar, yüzerek gönüllerince eğleniyor. Serinlemek için süs havuzuna girdiklerini belirten çocuklar, "Havalar sıcak. Yaşadığımız şehire deniz yok. Biz burada yüzüyoruz. Tehlikeli olduğunu biliyoruz ama burada yüzmek güzel. Ailemiz bilmiyor" dediler.

Öte yandan, süs havuzlarının elektrik çarpma riskinin yüksek olduğunu belirten yetkililer aileleri uyardı. Sağlık uzmanları ise çocukların süs havuzlarında birçok hastalığa yakalanma riskiyle karşı karşıya kalabileceğine dikkat çekti.