Konya’nın merkez Meram İlçe Belediyesi Sağlıklı Yaşam Platformu tarafından Sağlıklı Yaşam İçin “Bizim Bulgurumuz” konulu resim, slogan, karikatür ve kompozisyon yarışması düzenlendi.
Düzenlenen yarışma ile geleceğin teminatı olan çocukların ve gençlerin sağlıklı beslenme için bulgur tüketiminin yaygınlaştırılması ve sevdirilmesi ile bulgur tüketiminin toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi hedefleniyor. Bu amaçla, Meram Belediyesi, Diyabet Vakfı Konya Şubesi, Konya Halk Sağlığı Müdürlüğü, Konya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Konya Tabip Odası, Konya Ticaret Borsası ve Ziraat Mühendisleri Odası’nın katkılarıyla Sağlıklı Yaşam Platformu oluşturuldu.
Bu vesileyle de bulgur tüketiminin yaygınlaştırılması amacıyla etkinliklere hız verildi. Özellikle öğrencilerde bu konuda farkındalık oluşturmak için “Sağlıklı Yaşam İçin Bizim Bulgurumuz” konulu yarışma düzenlendi. Meram İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı olarak eğitim veren tüm resmi ve özel ilkokul, ortaokul ve ortaöğretim kurumu öğrencileri yarışmaya katılabilecek.
YARIŞMANIN KATEGORİLERİ:
Resim: İlkokul (1, 2, 3, 4’üncü sınıf) öğrencileri,
Slogan: Ortaokul (5, 6, 7, 8’inci sınıf) öğrencileri,
Karikatür: Ortaöğretim (9, 10, 11, 12’nci sınıf) öğrencileri,
Kompozisyon: Ortaöğretim (9, 10, 11, 12’nci sınıf) öğrencileri arasında olacaktır.
YARIŞMA TAKVİMİ:
Yarışmaya başvurular 15 Ocak - 16 Şubat 2015 tarihleri arasında yapılacak.
Sonuçların açıklanması ve ödül töreni 2015 yılı Mart ayı içerisinde gerçekleştirilecek.
Verilecek ödüller her kategori için ayrı ayrı olmak üzere; 1. olan esere 1500 TL, 2. olan esere 1000 TL, 3. olan esere 750 TL.
Yarışma ile ilgili detaylı bilgi almak için Meram Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğü’ne (0 332 320 10 00 / 1502) başvurulması gerekiyor.