Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, ihracatın geçen yılın aynı ayına göre yüzde 28,69 artarak 12 milyar 644 milyon dolar, ithalatın ise yüzde 45,84 artışla 21 milyar 432 milyon dolar seviyesinde gerçekleştiğini söyledi. Tüfenkci, “Kredi derecelendirme kuruluşlarının bir kısmı büyüme oranlarını revize ediyorlar. Göreceksiniz, bu güçlü performansımızı devam ettirdiğimizde kredi derecelendirmelerini de revize edeceklerine ben inanıyorum” dedi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Ekonomi Muhabirleri Derneği 9. Altın Kalem ödül törenine katıldı. Burada konuşan Tüfenkci, ekonomi muhabirlerine seslenerek, “Sizler, bizlerin icraatlarını, ekonomimizin verilerini halkımızın anlayacağı şekilde onlara ulaştırarak önemli bir kamu hizmetine imza atıyorsunuz. Bir anlamda sizler rakamları anlamlı metinlere dönüştürüyorsunuz” ifadelerini kullandı.

Tüfenkci, 15 Temmuz darbe teşebbüsü sırasında basının gösterdiği çalışma performansına teşekkür ederek, tüm dünyaya örnek olacak bir yayın politikası sergilendiğini söyledi. Tüfenkci, 15 Temmuz darbe teşebbüsünün ardından not kıran derecelendirme kuruluşlarının objektiflikten uzak bir değerlendirme yaptıklarını belirterek, “Şimdi onların bir kısmı büyüme oranlarını revize ediyorlar. Göreceksiniz, bu güçlü performansımızı devam ettirdiğimizde kredi derecelendirmelerini de revize edeceklerine ben inanıyorum” dedi.

Nisan ayı verilerine göre yaklaşık 1 milyon 488 bin kişiye istihdam sağlandığını ifade eden Tüfenkci, aynı dönemde işsiz sayısında da 585 bin kişilik bir azalma gerçekleştiğini kaydetti. Tüfenkci, bakanlıkça açıklanan Temmuz ayı dış ticaret verilerine ilişkin değerlendirmede bulunarak, ihracatın geçen yılın aynı ayına göre yüzde 28,69 artarak 12 milyar 644 milyon dolar, ithalatın ise yüzde 45,84 artışla 21 milyar 432 milyon dolar seviyesinde gerçekleştiğini ifade etti. Tüfenkci, üretimin desteklenmesi noktasında hükümetin birçok çalışma yürüttüğünü belirtti.

Konuşmaların ardından ödüller sahiplerine takdim edildi.