BURSA, () - DOĞU ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yaşanan terör saldırılarında şehit düşen Kurmay Albay İlker Çelikcan, kısa dönem asker Bahadır Aydın ve polis memuru Salih Hüseyin Parça’nın adları Bursa’daki okullara verildi.
Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Bursa Garnizon ve Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Seyfullah Saldık ile birlikte Hakkari Dağlıca’daki hain saldırıda şehit düşen Yarbay İlker Çelikcan için baba ocağında okutulan mevlide katıldı. Baba Niyazi Çelikcan'a başsağlığı dileyen Vali Karaloğlu,Tümgeneral Saldık ile birlikte Türk bayraklarıyla donatılan mahalleden ayrıldı. Vali Karaloğlu daha sonra 19 Ağustos’ta terör örgütünün yola tuzakladığı bombanın patlaması sonucu şehit düşen kısa dönem asker Bahadır Aydın'ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Şehit Er Bahadır Aydın'ın Şehadet Beratı'nı baba Muhsin Aydın'a teslim eden Vali Karaloğlu, şehitlerinin adının yaşatılacağını söyledi.
Alınan kararla Akpınar Ortaokulu'nun adını ‘Şehit Jandarma Er Bahadır Aydın Ortaokulu, Nilüfer Çalı Ortaokulu’nun adını ‘Şehit Piyade Kurmay Yarbay İlker Çelikcan Ortaokulu’, Gürsu İlçemizde yeni açacağımız İmam Hatip Ortaokulu’nun adını da ‘Şehit Polis Memuru Salih Hüseyin Parça İmam Hatip Orta Okulu’ olarak belirledik. Bu Vatan uğruna toprağa düşmüş tüm şehitlerimizin ruhu şad olsun" dedi.
Şehit Babası Muhsin Aydın'a devlet olarak her zaman yanlarında olduklarını belirten Vali Karaloğlu, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesindeki Şehit Yakını ve Gazi Birimi ile şehit yakınlarının ve gazilerin her ne sıkıntısı olursa olsun giderileceğini ifade etti.
Şırnak’ın Cizre İlçesi’nde içinde bulunduğu zırhlı araca teröristler tarafından yapılan roketatarlı saldırıda şehit olan ve ailesi Bursa’da yaşayan polis memuru 22 yaşındaki Salih Hüseyin Parça, Artvin’de toprağa verilmişti.

FOTOĞRAFLI