KARABÜK (AA) - Türk Kızılay'ı Karabük Şube Başkanı Mehmet Ulukaya'nın sağlık sorunları nedeniyle görevinden ayrılmasının ardından başkanlığa Karabük İl Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Uzun getirildi.

Uzun, gazetecilere yaptığı açıklamada, Karabük halkıyla iç içe olarak yardımların daha fazla toplanmasını ve bu toplanan yardımların ihtiyaç sahiplerine daha hızlı bir şekilde ulaşmasını sağlamak için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Türk Kızılay'ının, 1953'te Karabük'te şubesini kurduğunu ve bugüne kadar 5 başkanının görev yaptığını, Ulukaya'nın yaklaşık 40 yıl görevde olduğunu ifade eden Uzun, şunları kaydetti:

"Başkanımız Ulukaya, Yerel Afet Yönetim Merkezini kurmak için çok çalıştı. Hep birlikte bugün ki yönetimimizle bir şeyler yapmak için çaba sarf ettik ve geçen senede afet depomuzu açarak başarıya ulaştık. Allah göstermesin ama bir afet durumunda 900 metre karelik afet depomuzla tüm ihtiyaç sahiplerine yetecek kadar çadırımız ve gıda hariç her şeyimiz mevcuttur."

Mehmet Ulukaya'nın yaşı ve sağlık sorunları sebebiyle kendi isteğiyle istifasını vererek görevinden ayrıldığını aktaran Uzun, şöyle konuştu:

"Başkanımız Mehmet Ulukaya, tabi yaşlılık ve rahatsızlıkları sebebiyle kendi isteği ile istifasını verdi ve görevinden ayrıldı. Bizim her zaman için gönlümüzdeki başkanımızdır. Biz kendi yeni yönetimimizi oluşturduk. Yine aynı eski yönetimimiz devam etmektedir, sadece başkan değişikliği oldu. Yeni yönetim olarak da Başkan Yardımcısı Hüsnü Özmen, Sekreter Fikri Özdem, Sekreter Yardımcısı Hüsnü Aslan, Muhasip Nevzat Akçin, Veznedar Şehnaz Burgucu ve üye Enver Yetim olarak Karabük halkımızın hizmetindeyiz. Başkanımız Mehmet Ulukaya'nın bırakmış olduğu bayrağı biz yeni yönetim olarak elimizden geldiğince daha ilerilere getirmek için çalışacağız."