Adana Büyükşehir Belediyesine bağlı çalışan 277 zabıta görevlisine kameralı denetim sistemi getirildi. Kameralarla donatılan ekipler, kaldırımları işgal eden iş yerlerine denetim yaptı.

Adana’da zabıta ekipleri, artık yakalarında bulunan kameralar aracılığıyla yaptıkları denetimleri ve şikayetleri kayıt altına alacak. Belediye tarafından şeffaf denetim yapılabilmesi için kullanılmaya başlanan kameralı sistem ile denetim ve uygulamalar sırasında zabıta memurları ile vatandaşlar arasında yaşanan sorunların engellenmesi hedefleniyor.

Gelişen teknolojiden faydalanarak akıllarda soru işareti bırakmayacak kameralı denetim sistemi kapsamında 350 adet kamera denetimler sırasında kayıt alacak.

Adana Büyükşehir Belediyesine bağlı zabıta ekipleri yeni başlayan kameralı uygulama kapsamında Turgut Özal Bulvarı üzerindeki kaldırımı işgal eden iş yerlerine denetim yaptı. Ekipler girdikleri iş yerlerinde, "Şehrimizde daha iyi çalışma ortamı sağlayabilmek için böyle bir uygulamamız var. İş yerini geziyoruz sizlerin de esnaf olarak daha duyarlı olmanızı rica ediyoruz. Kaldırımlarımız yayalarımıza ait daha düzenli olalım" diyerek uyarıda bulundu.

Zabıtaları kameralı denetim sistemleri ile görerek şaşıran iş yeri sahibi ise "Daha önce hiç karşılaşmadım güzel, değişik bir sistem. Zabıta kamera kullanmalı bence" dedi.