15 Mayıs 1919’da Yunanlıların İzmir’i işgal etmesinden dört saat sonra Müftü Ahmet Hulusi Efendi’nin Denizli’de milli mücadele ateşini yaktığı gün, 96 yıl sonra yeniden yaşatılacak.
Yunanlıların İzmir’i işgal etmesinden dört saat sonra Müftü Ahmet Hulusi Efendi’nin Denizli’de milli mücadele ateşini yaktığı 15 Mayıs 1919 Milli Mücadele Günü, Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği törenle anılacak. "15 Mayıs Denizli Milli Mücadele Günü" programı kapsamında Delikliçınar Meydanı’nda düzenlenecek tören Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı’nın gösterisi ile başlayacak. Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, 96 yıl önce Yunanlıların İzmir’i işgal etmesinden 4 saat 15 dakika sonra Müftü Ahmet Hulusi Efendi’nin Denizli’de milli mücadele ateşini yaktığı gün yeniden yaşatılacak.
Delikliçınar Meydanı’ndan Atatürk Caddesi’ni takip ederek Kayalık Caddesi’nde toplanacak Denizlililer, 96 yıl önce olduğu gibi Bayramyeri Meydanı’na kadar yürüyerek, bu vatan için çarpışan ecdadımızı yad edecek. Denizli Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı, Milli Mücadele Günü’ne özel 100 kişilik dev kadrosuyla yürüyüşe eşlik edecek. Bayramyeri Meydanı’nda tamamlanan yürüyüşün ardından program, Denizli Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu gösterisi ile devam edecek.
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, tüm Denizlilileri bağımsızlık ateşinin yakıldığı gün olan Milli Mücadele Günü programına davet etti. Müftü Ahmet Hulusi Efendi’nin Denizli’de milli mücadele ateşini yaktığı günü 96 yıl sonra yeniden yaşatacaklarını, bu vatan için canlarını hiçe sayan ecdadımızı yad edeceklerini kaydeden Başkan Zolan, sözlerini şöyle noktaladı:
"Kurtuluş Savaşı’nda bağımsızlık ateşinin ilk yakıldığı şehirlerden biri Denizlimizdir. 15 Mayıs, Denizli’nin Anadolu’ya düşmana karşı boyun eğmemeyi ve bağımsızlık mücadelesini hangi şartlarda olursa olsun sürdürmeye devam etmelerini haykırdığı tarihtir. Milletimizin tarihine altın harflerle yazılmış bu kahramanlık destanını yaşatmak en büyük görevimizdir. Yaklaşık bir asır önce yaşanan bu destanı coşku içerisinde yeniden yaşayacağız. Tüm hemşehrilerimizi Milli Mücadele Günü’ne davet ediyorum."