ANTALYA'da Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlamaları kapsamında Setur Marina'da 'optimist' ve 'laser' yelken yarışları düzenlendi.
Deniz Ticaret Odası Antalya Şubesi tarafından düzenlenen yarışların ev sahipliğini Antalya Yelken Deniz Sporları İhtisas Kulübü üstlendi. Kemer Yelken Kulübü ile Muratpaşa Yelken Kulübü öğrencilerinin de katıldığı yarışlarda 35 sporcu yarıştı. 8-15 yaş arası ile 15 yaş üstü olmak üzere 2 ayrı kategoride düzenlenen yarışlarda, minikler optimist yelkenli ile büyükler ise laser yelkenli ile yarış etabını tamamladı. 20 minik sporcunun yarıştığı optimist yelken yarışları, heyecanlı anlara sahne oldu. Minikler yelkenlerini rüzgarla şişirerek etabı 3 tur olarak tamamladı.
Antalya Yelken Deniz Sporları İhtisas Kulübü İl Temsilcisi aynı zamanda antrenör Gamze Altay Akdeniz, sporcularıyla yakından ilgilendi. Zodyak botla yarışı takip eden Akdeniz, sporcularına taktik verdi. Yarışların başhakemliğini ise Canberk Uysal üstlendi. Kıran kırana geçen miniklerin yarışının ardından 15 yaş üstü profesyoneller laser yelkenlileriyle denize indi.
Rüzgarın gücüyle etapta ilerlemeye başlayan sporcular, teknikleriyle göz doldurdu. Türkiye dereceleri bulunan profesyoneller, yarış esnasında küçük kazalar da geçirdi. Manevra esnasında ters esen rüzgar nedeniyle yelkenlisi devrilen sporcular en hızı şekilde yarışa dönmek için çaba gösterdi.
Yarışmalarda dereceye giren sporcular, kupalarını yarın düzenlenecek ödül töreninde alacak.

FOTOĞRAF