Bursa’da, Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Nöroloji Kliniği çalışanları, Dünya Beyin Günü dolayısıyla kendi imkânlarıyla ‘Beynini Koru’ adıyla video hazırladı. Kamu spotuna dönüşen video sosyal medyada büyük ilgi gördü.

Dünya Nöroloji Federasyonu tarafından her yıl 22 Temmuz’da kutlanan Dünya Beyin Gününde beyin sağlığının korunması, nörolojik hastalıkların önlenmesi ve tedavisi için bu yıl inme hastalığına dikkat çekildi. Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Nöroloji Kliniği doktor ve hemşireleri, vatandaşı bilgilendirmek ve inme hastalığına dikkat çekmek maksadıyla yaklaşık 2,5 dakikalık klip hazırladı. Dünya Nöroloji Federasyonu’na da gönderilecek klibe İngilizce alt yazı eklendi.

Nöroloji Uzmanı Dr. Ali Özhan Sıvacı tarafından Uzman Dr. Meral Seferoğlu katkıları ile hazırlanan, ‘İnme tedavi edilebilir bir hastalıktır’, ’Beynini koru’ ve ‘Erken teşhis hayat kurtarır’ gibi spotlarla desteklenen klipte, inmenin dünyada engellilik sebepleri arasında birinci sırada, ölüm olarak da ikinci sırada yer aldığı bildirildi. Bir yılda 17 milyon kişinin felç geçirdiği ve 6 milyon kişinin inmeden hayatını kaybettiği belirtildi. Dünyada 40 saniyede bir kişi inme geçirirken, Türkiye’de ise beyin damar hastalığına bağlı ölenlerin kazalarda hayatını kaybedenlerin yaklaşık iki misli olduğu bildirildi.