Bedensel Engelliler Dernek Başkanı Servet Avkapan Kırşehirli engellilerin toplumla barışık hale gelerek hükümetin de destekleri ile iş hayatı ile tanıştıklarını söyledi.
Yaptığı açıklamada toplumla barışık engellinin de insanlığa faydasının olacağını söyleyen Avkapan, "Kırşehir başta olmak üzere Türkiye genelinde hükümetin de desteği ile bir çok engelli kardeşimiz hayata yeniden başladı. Görevi devraldığımız günlerde dernek binası dahi düzgün olmayan kardeşlerimizi bizler yapılan girişimler ve verilen desteklerle belirli bir seviyeye getirdik. Kırşehir’de kardeşlerimizin engeli ne olursa olsun sokağa çıkabilmelerinde en büyük katkı Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci’ye aittir. Engelli kardeşlerimizin alışverişe dahi çıkamadığı bir şehirden kısa süre içerinde AVM’lere gidecek, seyehat edecek, çay ocakların da normal insanlarla oturacak ortamlar oluşturuldu.” dedi.
Engelli koordine merkezinin engellilere umut olduğunu ve hiçbir siyasi ayrım gözetilmediğini anlatan Dernek Başkanı Avkapan, “Hükümetimiz ise başlattığı engelli projeleri ile engelli insanların kendi gelişimlerini tam olarak sağlamalarını amaçlayarak anlatımlarda bulundu ve engellilerden destek aldı. Oluşturulan engelli koordine merkezi ile siyasi yapılanma merkezi dışında insanlık için her türlü destek verildi . Oluşturulan bu merkez kısa zaman içerisinde engellilerin umudu haline geldi. 5378 sayılı özürlüler kanunu ile özürlülerin hayatı kolaylaşırken belediyeler de yapılan çalışmalara destek sundu. Sosyal güvencesi olmayan engellilerin bakım ücreti almaları sağlandı. Özürlü bütün çocukların alt sınıflarda eğitim almalarının önü açıldı. İşitme engelliler için il merkezlerine öğretmenler ve tercümanlar gönderilerek sayıları az da olsa topluma kazandırılmaları sağlandı. “ diye konuştu.