Ankara Ticaret Odası (ATO), Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ve Kırıkkale Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (SEM) iş birliğiyle “Hasta Kabul Personel Eğitimi” vermeye başlayacak.

276 saatlik eğitim sonunda yapılacak sınavda başarılı olanlara sertifika verilecek. ATO Akademi kapsamında “ücretsiz” verilecek "Hasta Kabul Personel Eğitimi"ne katılmak isteyenler, 9 Ekim Pazartesi gününe kadar başvuru yapabilecek. Eğitimlere katılabilmek için 18-30 yaş arası olmak, en az lise mezunu olmak, işsiz olmak, temel bilgisayar kullanımı becerisine sahip olmak, meslek için gerekli sağlık koşullarını taşımak, programı tamamladığı takdirde işe yerleştirilmek konusunda herhangi bir engeli olmamak, son 24 ay içerisinde İŞKUR tarafından düzenlenen benzer yetiştirme kurslarına katılmamış olmak şartları aranıyor. Hasta Kabul Personel Eğitimi’ne katılmak isteyenlerin 201 83 18 numaralı telefondan ve www.atonet.org.tr internet adresinden ATO Akademi’ye başvuruda bulunmaları gerekiyor.

Baran: "Amacımız istihdama katkıda bulunmak"

ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Hasta Kabul Personel Eğitimi ile istihdama katkıda bulunmayı ve sağlık sektörüne nitelikli eleman kazandırmayı amaçladıklarını bildirdi. Türkiye ekonomisinin en önemli aktörlerinden biri olarak istihdamın artırılması konusundaki sorumluluklarının bilincinde olduklarını belirten Baran, “Ekonomik cephede karşı karşıya olduğumuz taarruzlara karşı hep beraber el ele vererek mücadele etmemiz gerekiyor. Bu mücadelenin yollarından biri de istihdamı artırmaktır. İstihdam artarsa üretim ve refah da artar” dedi.