Özgür ALTUNCU / İSTANBUL, () 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından kullanılan Ayazağa Kasrı hakkında bugün bir gazetede çıkan iddialarla ilgili olarak Abdullah Gül Vakfından yazılı bir açıklama yapıldı. Açıklamada iddiaların tamamen asılsız olduğu vurgulanırken Vakfın Ayazağa Kasrı'nda kiracı olduğu belirtildi.

ÖZEL BİR ŞİRKETTEN KİRALANDI
Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Kasır, VWArena, AVM ve Üniversitenin bulunduğu alanın tamamı ilgili Bakanlıkça Yap İşlet Devret (YİD) modeliyle 49 yıllığına daha önceki yıllarda ihale edilmiştir. Ayazağa Kasrı, Abdullah Gül Vakfı tarafından özel bir şirketten kiralanmış olup; devlet tarafından herhangi bir tahsis söz konusu değildir. Aslına uygun olarak korunması amacıyla Kasırda sadece temizlik çalışması yapılmış; eski yolu yenilenmiş ve çevresi yeşillendirilmiştir.
11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül zorunlu haller dışında yenilenen bu yolu kullanmaktadır. MEF Üniversitesi giriş-çıkışı ile Ayazağa Kasrı’nın yolu tamamen farklı güzergahlardır. MEF Üniversitesi öğrencilerinin yolu kapatılmadığı gibi arzu ettikleri zaman Kasrı da ziyaret edebilmektedirler. Bugüne kadar tarafımıza ne MEF Üniversitesi ne de öğrencileri tarafından herhangi bir şikayet, talep veya öneri iletilmemiştir. MEF Üniversitesi yetkilileriyle de temas edilmiş ve herhangi bir mağduriyetin söz konusu olmadığı teyit edilmiştir.
Vakfımızın ismi Abdullah Gül Vakfı’dır; yolu ise erdemden, demokrasiden, özgürlükten ve insan haklarından geçmektedir."