ANKARA, () - TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısı ile bir mesaj yayımladı.
Zafer Bayramı'nın 93'üncü yıl dönümü için yayımladığı kutlama mesajında Yılmaz, İstiklal Savaşı'nın tarihi kahramanlıklarla dolu Türk milletinin yazdığı en büyük destanlardan biri olduğunu anımsatarak, "Milletler ailesinin onurlu bir üyesi olarak bugüne kadar hür yaşayan yüce milletimizin, dün olduğu gibi bugün de varlığına kastedenlere karşı tek vücut halinde mücadele vereceğinden hiçkimsenin tereddüdü olmasın" dedi.
İstiklal Savaşı'nın Türk milletini bu coğrafyadan tasfiye etmek isteyen düşmana karşı millet olarak güç birliği içerisinde, kardeşlik ruhuyla inanç ve kararlılıkla kazandığı bir zafer olduğunu vurgulayan Meclis Başkanı Yılmaz, zaferle milletin kendisine biçilen rolü kabul etmeyeceğini ve hürriyetinden vazgeçmeyeceğini yedi düvele gösterdiğini ifade etti. Yılmaz, Zafer Bayramı dolayısı ile yayımladığı mesajında şunları kaydetti:
"Bin yıllık vatanımız olan Anadolu'nun, rengini şehitlerimizin kanından alan al bayrağımız ile ayrılmaz bir bütün olduğu gösterilmiştir. Milletler ailesinin onurlu bir üyesi olarak bugüne kadar hür yaşayan yüce milletimizin, dün olduğu gibi bugün de varlığına kastedenlere karşı tek vücut halinde mücadele vereceğinden hiç kimsenin tereddüdü olmasın. Bu düşüncelerle, bizlere coşku ve heyecanı, zafer ve gururu hatırlatan 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 93'üncü yılını kutluyorum. Türk milletinin hürriyet ve bağımsızlığa olan inancını pekiştiren bu gün vesilesiyle büyük zaferin başkomutanı, devletimizin kurucusu ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin ilk başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere İstiklal Savaşımızın tüm gazi ve şehitlerini minnet ve şükranla anıyorum."