Bozüyük Belediyesi tarafından 2. Abdülhamit Han’ın 100. ölüm yıl dönümünde, sahnelen “Eskitilmiş Kılıç” adlı tiyatro oyunu beğeni ile izlendi.

Bozüyük Belediyesi Metristepe Kültür Merkezi’nde sahnelenen tiyatro oyununa, Bozüyük Kaymakamı Hasan Yaman, Bozüyük Cumhuriyet Başsavcısı Mahmut Bıçakcı, Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, Ak Parti İlçe Başkanı Mesut Çetin, Bozüyüklü tiyatro severler ve Osmanlı Hanedanı üyesi 2. Abdülhamit Han’ın torunu Orhan Osmanoğlu katıldı. Osmanlının en önemli padişahlarından biri olan ve devletin yıkılış sürecine girmesini geciktiren padişah olarak tarihe geçmiş bir deha II. Abdülhamid’in hayatını konu alan “Eskitilmiş Kılıç” oyununun ardından Bozüyük Kaymakamı Hasan Yaman, Bozüyük Cumhuriyet Başsavcısı Mahmut Bıçakcı ve Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, oyunculara teşekkür plaketi takdim etti.

Oyun sonunda sahneye gelerek oyunu değerlendiren Osmanlı Hanedanı üyesi Orhan Osmanoğlu, ceddinin yaşadıklarının ve bir devletin dönüm noktasının anlatıldığı oyunu çok beğendiğini belirterek, Kuruluşun ve Kurtuluşun kenti Bozüyük’te böylesine anlamlı bir günde oyunun sahnelenmesini sağlayan Belediye Başkanı Fatih Bakıcı’ya teşekkür etti.

Salonda bulunan seyirciler tarafından büyük beğeni toplayan tiyatro oyununun yanı sıra vefatının 100. yılında Sultan 2. Abdülhamit’i anma programları Metristepe Kültür Merkezi’nde yapılacak olan ve Orhan Osmanoğlu’nun katılacağı panel programı ile devam edecek.