'Köy Okullarının Yaşam Merkezine Dönüştürülmesi Projesi' kapsamında atıl durumdaki okullar Samsun’da yaşam merkezine dönüştürüldü. Bu bağlamda Alanlı Recep Asal Matematik ve Tabiat Okulu’nda öğrencilere çeşitli eğitimler verildi. Samsun Valisi Orhan Tavlı başkanlığında bugün gerçekleşen toplantıda, projenin hangi aşamada olduğu ve şimdiye kadar gerçekleştirilen eğitim faaliyetleri hakkında bilgiler paylaşıldı.

CHP İlkadım Adayı Murat Şenel'den Demirtaş'a tepki: "450 milyon borç var" CHP İlkadım Adayı Murat Şenel'den Demirtaş'a tepki: "450 milyon borç var"

ÇALIŞMALAR HAKKINDA BİLGİ VERİLDİ

Samsun İl Milli Eğitim Müdür Vekili Celalettin Sula ve Atakum İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet İrfan Yetik ile Atakum Alanlı Recep Asal Matematik ve Tabiat Okulu öğretmenleri/atölye liderleri Ayşegül Şentürk, Bahar Dursun, Zeynep Başural, Çiğdem Arık, Burak Eren, Gökhan Ataklı ve Cengiz Zengin Samsun Valisi Orhan Tavlı'yı ziyaret ederek, okulun çalışmaları hakkında bilgi verdi.

HER ÖĞRENCİ 7 ATÖLYE ÇALIŞMASINA KATILIYOR

Toplantıda Milli Eğitim Bakanlığının Köy Okullarının Yaşam Merkezine Dönüştürülmesi Projesi kapsamında hayata geçirilen Alanlı Recep Asal Matematik ve Tabiat Okulu, öğrencilerin bilgi, beceri ve yeteneklerinin geliştirilmesini sağlamak, değerleri derinlemesine tanımalarına, sevmelerine ve benimseyerek uygulamalarına rehberlik etmek, tabiat ile iç içe bir ortamda değerlerine sahip çıkmalarını sağlamayı hedeflendiği ifade edildi. Okulun uzun dönem eğitimlerinde ilkokul 4. sınıf öğrencilerine 3 hafta boyunca haftada 1 gün olmak üzere toplamda 24 saatlik matematik ve tabiat eğitimleri verildiği, her öğrencinin okulda faaliyet gösteren 7 atölye çalışmasına katılımının sağlandığı dile getirildi. Günü birlik eğitimlerde ise okul öncesi ile ortaöğretim seviyesi aralığındaki öğrencilere matematik ve tabiat eğitimleri verildiği bildirildi.

YAKLAŞIK 9 BİN 500 ÖĞRENCİYE EĞİTİM VERİLDİ

Toplantıda ayrıca Haziran 2022’den bugüne kadar yaklaşık 9 bin 500 öğrenciye okulda eğitim verildiği de ifade edildi.

İHA

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.