TOKAT (AA) - Erbaa ilçesinde ikamet eden bir aile, bebeklerinin ölümünde ihmali olduğunu iddia ettikleri hastane ve burada görevli kadın doğum uzmanı hakkında şikayetçi oldu.

Erbaa Erek Mahallesi'nde yaşayan Ayşegül Yeşersin (19), doğum için Erbaa Devlet Hastanesine gitti.

Anne Yeşersin, hastanede sezaryenle bir kilo 740 gram ağırlığında bir erkek bebek dünyaya getirdi. Bebek daha sonra öldü.

Babaanne Emine Yeşersin (43), AA muhabirine yaptığı açıklamada, doğum için hastaneye gittiklerinde kendilerine bebeğin ters geldiğinin söylendiğini belirterek, "Ameliyata alınması gerektiği söylendi. Bunun için bizden imza aldılar. Doğumdan sonra bebeğin durumunu sorduğumda iyi olduğunu söylediler. 'Bebeği kuvöze koyacağız' diyorlardı. Bize hiçbir şey söylemediler. Kendi aralarında konuşuyorlardı. Bize bebeğin öldüğünü temizlik görevlisi söyledi" dedi.

Baba Mehmet Yeşersin de eşinin 13 Ağustos'ta doğum için hastaneye götürüldüğünü ifade ederek, kendisininse o sırada askerde olduğunu kaydetti.

Mehmet Yeşersin, "Normal doğumun olmayacağını belirterek sezaryen yapıyorlar. Doğum esnasında bebeğin kolunu, bacağını kırmışlar. Olay olduktan bir gün sonra haberim oldu" diye konuştu.

- "Bebeğin kolu, bacağı kırıktı"

İzin alarak memleketine geldiğini dile getiren Baba Yeşersin, "Hastane ve doktordan şikayetçi olduk. Benim canım yandı başka anne, babaların canı yanmasın. Bunu istiyorum. Çocuğumu annesinin kucağında bulmam gerekirken morgda gördüm. Kolu, bacağı kırıktı. Suçumuz neydi? Ailem o gece emniyete giderek şikayetçi olmuş. Bebeğimizin cenazesini otopsiye gönderdiler. Otopsiden çıkacak sonucu bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Öte yandan Erbaa Devlet Hastanesi Başhekimliğince konuyla ilgili yarın yazılı açıklama yapılacağı kaydedildi.