ORDU (AA) - İkizce Ziraat Odası, hazırlattığı pankartları ilçenin farklı noktalarına asarak, üreticiyi tüccara emanete ürününü bırakmaması ve ihtiyacı kadar ürünü pazara indirmesi çağrısı yapıyor. 

İkizce Ziraat Odası Başkanı Hasan Çalık, AA muhabirine yaptığı açıklamada fındık ürününün gerçek değerini bulması ve fındık fiyatının düşmemesi için bilgilendirme pankartları hazırlayarak ilçede farklı noktalara astıklarını söyledi.

Amaçlarının çiftçiyi bilgilendirmek olduğunu ifade eden Hasan Çalık, "Pankartlar sayesinde çiftçimizi bilinçlendirmek istiyoruz. İkizce Ziraat Odası olarak, odamızın sorumluluğundaki bölge çiftçilerini bilinçlendirmek adına yaptığımız bu çalışmanın karşılığını üretici alacaktır” dedi.

İkizce merkez ve mahallelerine 15 pankart astıklarını ve 15 pankart daha asmayı düşündüklerini belirten Çalık, şunları söyledi:

“Üreticimizin el emeği fındıklarını erkenden pazara indirmemeleri, azar azar fındıklarını satmalarını ve emanete bırakmamaları amacıyla duyurularımızı pankartlara yazdık. 15 mahallenin girişine asarak ilan ettik. Üyelerimizin büyük çoğunluğu bu konuya katkı sağlamışlar ve onaylamışlardır. Bu şekilde bir çalışma ile çiftçimizin ürettiği fındık daha değerli hale gelecektir. Bakıyorum çiftçimiz fındığını kurutuyor ve evinin en güzel köşesine koyuyor. Gurbetçi kardeşlerimiz de ağabeylerine, kardeşlerine fındıklarını bırakıyorlar ve bu pankartlar sayesinde yüzde 95 oranında çiftçimiz fındığını satmıyor.”

Pankartlarda, “Azar azar indir fındığı pazara, getirme ürünü nazara”, “Emanete verdiğin fındık senin değildir. Verirsen emanete, uğrarsın ihanete”, “Erken inerse fındık pazara el kazanır, azar azar inerse pazara çiftçi kazanır” yazıları dikkat çekti.