Atatürk Üniversitesi ile Yakutiye Belediyesi arasında imzalanan ” Anne Üniversitesi” projesiyle üniversite sınıflarında annelere insan ilişkileri, kişilerarası ilişki, medya okuryazarlığı, sağlık bilgisi gibi konularda eğitim verilecek.
Atatürk Üniversitesi Rektörlük Konferans salonunda düzenlenen imza törenine Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, ATAKSAM Müdürü Doç. Dr. Ayda Çelebioğlu, Yakutiye Belediyesi Kent Konseyi üyeleri katıldı. İmza töreninde “ Anne Üniversitesi” projesi hakkında bilgi veren Atatürk Üniversitesi Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi(ATAKSAM) Müdürü Doç. Dr. Ayda Çelebioğlu, projenin annelere faydalı olması için yapıldığını söyledi.
Doç. Dr. Ayda Çelebioğlu, ”Biz anne üniversitesi projesi adı altında proje plandık. Uzun süredir bu projeyi planlamaya çalışıyoruz. Kadın Sorunları Planlama Ve Araştırma Merkezi Koordinatörlüğünde Atatürk Üniversitesi ve Yakutiye Belediyesinin işbirliği ile planladığımız bir projedir. Bu proje daha önce Türkiye’nin farklı yerlerinde yapıldı ama biliyorsunuz ki bizim üniversitemizde toplum ihtiyacı acısından önemli ve isteklidir. Biz neden bunu yapmayalım diye düşündük. Daha sonra kent konseylerinden, kadın meclislerinden ve annelerden gelen isteklerle kendimizi bunun için zorunlu hissettik. Projemiz gerçekten faydalı olacak diye düşünüyoruz. Amacımız annelere bir nebzede olsa faydamızın dokunmasıdır. Annelerle birlikte biz 8 hafta boyunca cumartesi günleri bir araya geleceğiz ve çeşitli konularda eğitim vereceğiz. Amacımız sadece eğitim değildir. Annelere özellikle üniversite yaşantısından örnek vermek istiyoruz. Atatürk Üniversitesi annelere daha iyi tanıtmak amaçlarımızdan birisidir. Eğitimimiz 14 Şubat’ta başlayacak. Farklı konular üzerinde yapılacak olan derslerde insan ilişkileri, kişilerarası ilişki, medya okuryazarlığı, sağlık bilgisi gibi konularda üniversitemizin öğretim görevlileri tarafından eğitim verilecektir. Faydalı olacağını umuyoruz.” diye konuştu.
”ANNE ÜNİVERSİTESİ” PROJESİ ÇOCUKLARIMIZIN VE GENÇLERİMİZİN İYİ BİR ŞEKİLDE YETİŞMESİNE SEBEBİYET VERECEK
Yakutiye Belediyesi olarak Atatürk Üniversitesiyle beraber işbirliği içerisinde güzel bir projeye imza attıklarını belirten Belediye Başkanı Ali Korkut, “Kent konseyinde yer alan hocalarımızın çok değerli katkılarıyla beraber proje gerçekleşti. Bize geldi bizde projeye çok olumlu baktık ve Yakutiye İlçe Belediyesi olarak da gerekli destekleri verebileceğimizi ifade ettik. Çünkü burada önemli olan şey şudur. Annelerimizin çok iyi yetişmesini sağlamaktır. Sadece çocuk yetiştirme ile ilgili değil annenin sosyal alandaki bütün aktivitelerini de iyi bir şekilde ortaya koyup koyamayacağı bir sistem içerisinde bilgilendirilecek kendileri. Bu aynı zamanda da annelerin iyi yetiştirileceğine ve geleceğimiz olan çocuklarımızın ve gençlerimizin iyi bir şekilde yetişmesine sebebiyet verecek.” şeklinde konuştu.
FRANSA’DAKİ KATLİAM’DA ADAM ÖLDÜREN KİŞİ İYİ BİR EĞİTİM ALMADIĞINI VE İYİ BİR AİLDEN GELMEDİĞİNİ GÖSTERİYOR
”Anne Üniversitesi” projesi ile Atatürk Üniversitesi ve Yakutiye Belediyesi işbirliğinin bir farklı adımını atmış olacağını ifade eden Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, ailenin eğitimde birinci basamak olduğunu söyleyerek sözlerine şöyle devam etti.” Hepimizin üzerinde annelerimizin etkileri çoktur. Anne olmak ayrıcalıktır. Anne ne kadar bilgili sahibi olur kendi ihtiyaçlarını karşılarsa çocuklarda o kadar iyi bir şekilde yetişir. Aile eğitimde ilk basamaktır. İyi aileye sahip olan çocuklar ileride faydalı işler yapar ve bilgisini becerisini iyi yönde kullanır. İyi ailede yetişmeyen çocuklar ise bilgileri olsa bile bunlardan faydalanamazlar. İşte son günlerde yaşadığımız Fransa’daki olaya baktığımızda olaydaki söz Müslüman kimliğe bürünerek insan öldürülüyor. İşte insan öldürmesi iyi bir eğitim almadığını ve iyi bir aileden gelmediğini gösteriyor. Üniversitelerin diğer özelliklerinden biriside topluma hizmet etmektir. Bu projede sosyal sorumluluk çerçevesinde iki kurum arasında bir protokol imzalanacaktır. Annelerimiz teorik ve uygulamalı eğitimlerden faydalanacaklardır. Bu proje annelerimiz açısından çok önemlidir. “dedi.
Konuşmalarından arından imzalar atılarak tören sona erdi.