28. Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması başladı. Dünyanın 20 ülkesinden gelen yaklaşık 650 dansçı ile müzisyenin Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu’nda 3’er dakikalık gösterilerini sergilediği açılış gecesinde izleyenler keyifli anlar yaşadı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV) koordinasyonuyla, ‘53. Uluslararası Bursa Festivali’ kapsamında gerçekleştirilen ‘28. Uluslararası Bursa Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması’nın açılışı, renkli ve eğlenceli anlara sahne oldu. 20 ülkeden yaklaşık 650 dansçı ve müzisyeni Bursa’da buluşturan organizasyonda Uludağ Tarihi Mehter Takımı konser verdi, 1326 Kılıç Kalkan Ekibi ile Büyükşehir Belediyesi Karagöz Halk Dansları Topluluğu da özel gösteriler sergiledi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, halk dansları ekiplerinin 6 gün boyunca Bursa’da kültürlerini tanıtacağını söyledi. Altepe, "Dünyanın dört bir yanından gelen halk oyunları ekipleriyle Bursa’da bir kültür şöleni yaşanıyor. UNESCO tarafından da dünya mirası listesine kabul edilen, tarih ve medeniyetin başkenti Bursa, bu hafta 20 ayrı coğrafyadan gelen farklı kültürlerden toplulukları ağırlıyor. Yarışma nedeniyle kente gelen halk dansları ekipleri, Bursa’ya renk ve güzellik katacaklar. Tek amaç, dünya barışına katkı sağlamak ve kültürlerin kaynaşması olacaktır." dedi.

BKSTV Yönetim Kurulu Başkanı Fatma Durmaz Yılbirlik de halk oyunlarının sevgiyi ve insanlığı anlattığını belirterek, geleneklerin halk oyunları aracılığıyla geleceğe aktarıldığını kaydetti. Endonezya İstanbul Başkonsolosu Abdullah Hariadi Kusumaningprangi’nin de ilgiyle izlediği açılış programında, konuşmaların ardından yarışmaya katılan tüm gruplar, Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu’nda 3’er dakikalık gösterilerle kendilerini tanıttı.

Bursalılar, Türkiye’nin yanı sıra Arnavutluk, Azerbaycan, Belçika, Bosna Hersek, Bulgaristan, Çin, Endonezya, Fransa, İrlanda, İspanya, İtalya, KKTC, Karadağ, Macaristan, Makedonya, Moldova, Panama, Sırbistan ve Şili’den gelen ekiplerin sahne performanslarını beğeniyle izledi. Tüm ekipler, yarışma boyunca kentin farklı noktalarında gösterilerini sergileyerek kültürlerini tanıtacak.