Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan Dünya Türkmenler Birliği’nin Söğüt’ten Sarıçam’a Gönül Köprüsü etkinliği kapsamında 13.Uluslararası Çukurova Yörük Türkmen Kardeşlik Göçü programına katılmak üzere Adana’ya gelen Kırgız Halk Dansları Topluluğunu makamında kabul etti.
Kırgız Halk Dansları Topluluğu üyeleriyle sohbet eden Başkan Çelikcan geçen yıl Kırgızistan’a gittiğinde hiç yabancılık çekmediğini belirtti.
Kırgızistan’ı ilk tanıyan ülkenin Türkiye olduğunu belirten Çelikcan, "Türkiye 16 Aralık 1991 yılında Kırgız Cumhuriyetini tanıyan ilk ülke olmuştur. 29 Ocak 1992 tarihinde ise diplomatik ilişkiler başlatılmış olup karşılıklı büyükelçilikler açılmıştır" dedi.
Kırgızistan’ın dost ve kardeş ülke olduğunu belirten Başkan Çelikcan, "Türkiye olarak Kırgızistan ile sosyal kültürel ve ekonomik olarak her zaman işbirliği içerisindeyiz. Bir çok ortak gelenek ve göreneklerimiz var. Nüfusunun yüzde 75’i Müslüman bir ülke. Kardeşlerimizi burada ağırlamak bizim için çok önemlidir. Hafta sonu düzenlenen etkinliklerine katıldım. Gösterilerini çok beğendim. Kendilerine başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.
Kırgız Halk Dansları Topluluğu Başkan Çelikcan’a kopuz çaldı, dua etti. Başkan Çelikcan ise çeşitli hediyeler vererek misafirlerini uğurladı.
Ziyarete, Dünya Türkmenler Birliği Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Demirdüzen’de katıldı. Katkılarından dolayı Başkan Çelikcan’a teşekkür etti.