KÖRFEZ(Kocaeli), ()- MHP Kocaeli eski milletvekili ve aynı partinin 1 Kasım seçimlerindeki 2'nci sıra adayı Lütfü Türkkan, 18 gün acemi birliği eğitimi tamamladıktan sonra Günaydoğu’ya gönderildiği belirtilen ve burada PKK saldırısı sonucu yaralanan Salih Varçin’i ziyaret etti. Türkkan, "AKP döneminde askerimizin canı hiçe sayıldı. 18 günlük inşaat işçisinin eline mala bile vermezler. Bu bir cinayettir" dedi.
TBMM'de olduğu dönemde verdiği önergelerle de dikkat çen Lütfü Türkkan, seçim çalışmaları kapsamında  gittiği Körfez İlçesi'nde, MHP Körfez İlçe Başkanı Zeki Gürsu, Körfez Belediyesi MHP meclis üyeleri Vahit Eryılmaz, Ali Kambur ve Eyüp Öztürk ile bazı partililerle birlikte  Şırnak’ın Silopi İlçesi'nde vatani görevini yaptığı sırada PKK’nın hain saldırısı sonucu yaralanan 21 yaşındaki Salih Varçin’i evinde ziyaret etti. Ziyaret sırasında, 28 Ağustos'ta meydana gelen  olayı anlatan, Salih Varçin, çatışma esnasında omuzu ve yüzünden yaralandığını söyledi. Şırnak Askeri Hastanesi’nde ameliyat olduğunu ve daha sonra Kocaeli’ne geldiğini anlatan Varçin, 18 gün acemi birliği eğitimi aldıktan sonra Güneydoğu'ya gönderildiğini söyledi.
Lütfü Türkkan, onu dinledikten sonra yaptığı açıklamada, "18 günlük inşaat işçisinin eline mala bile vermezler. AKP döneminde askerimizin canı hiçe sayıldı, sayılmaya devam ediyor" dedi. Baba Varçin ise, "Oğlumun askerlik görevini ben tamamlayacağım" diye sitemde bulundu.

FOTOĞRAFLI