ÇANAKKALE açıklarında alabora olan kaçak teknesinde ölen 4 çocuktan Filistin Ramallahlı 7 aylık Qasem Abushahla, Ayvacık'ta toprağa verildi.
Balıkesir'in Edremit İlçesi'ne bağlı Akçay sahilinden geçen cuma akşamı Yunanistan'ın Midilli Adası'na yola çıkan Suriyeli ve Filistinlilerin içinde bulunduğu fiber tekne, fırtına yüzünden Çanakkale açıklarında alabora olunca can pazarı yaşandı. Sahil Güvenlik ekiplerince 23 kişinin içinde bulunduğu tekneden aralarında çocukların da bulunduğu 19 umut yolcusu kurtarıldı. En büyüğü 4 yaşlarında olan 4t çocuk ise boğularak öldü.
BİR ÇOCUK SURİYE'DE DEFNEDİLECEK
Kimliği belirlenen çocuklardan Suriye uyruklu 3.5 yaşındaki Muhammed Buji, esnaf tarafından ücreti karşılanan özel cenaze aracıyla defnedilmek üzere Suriye'ye götürüldü. Cenazenin önce Mersin Silifke, oradan da Suriye'nin Şam kentine geçirileceği belirtildi.
ANNESİ YIKILDI
Ölen çocuklardan Filistin uyruklu 7 aylık Qasem Abushahla'nın ise Ayvacık'ta toprağa verilmesine karar verildi. Bugün öğlende Ayvacık İlçe Mezarlığı önünde kılınan namaz sonrası Qasem Abushahla'nın minik bedeni gözyaşlarıyla toprağa verildi. İlçe mezarlığında toprağa verilen küçük çocuğun annesi 29 yaşındaki Areej Abushahla, çocuğunun cenazesinin başından bir kez bile ayrılmadı. Çocuğunu toprağa vermekte güçlük çeken anneye, Ayvacık Belediyesi personeli ile Türkiye Göç İdaresi Genel Müdürlüğü personeli yardım etti.
BABA HALA KAYIP
Törenin ardından açıklama yapan AK Partili Ayvacık Belediye Başkanı Mehmet Ünal Şahin, "Ayvacık sahillerinden Midilli adasına açılan bot batınca bu ailenin çocukları ölmüş. Bu bebek 2015 doğumlu, daha 7 aylık. Babası şu anda kayıp. Burada gömülmesini istedik. Ayvacık Şehir Mezarlığına gereken dini vecibeleri yerine getirerek gömdük" diye konuştu.
Yaşamını yitiren diğer 2 çocuğun ise 2 yaşındaki Riham Rebin ile Samsabah Saler olduğunun belirlendi. 2 çocuğun cenazesinin halen Ayvacık Devlet Hastanesi morgunda bekletildiği belirtildi.

FOTOĞRAF