Gülseli KENARLI –Uğur CAN/ İSTANBUL,()  Tüm dünyada One Billion Rising’in kadına yönelik şiddete dikkat çekmek için "1 Milyar kadın dans ediyor" sloganıyla çağrı yaptığı dans etkinliğinin bu yılki teması olan "Devrim için dans et" Kadıköy İskele Meydanı'nda gerçekleşti.
Kadıköy Kent Konseyi Kadın Meclisi, Kadıköy Belediyesi Gönüllü Eğitim ve Danışma Merkezi, STK’lar, Kadın örgütleri tarafından gerçekleştirilen etkinliğe Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu'da katıldı. Nuhoğlu etkinlik öncesinde kısa bir konuşma yaparak böyle bir etkinliğe ev sahipliği yapmaktan onur duyduklarını belirtti. Daha sonra etkinlik saat 14:00'de danslarla başladı. Kadıköy İskele Meydanı'na kurulan sahnede gerçekleştirilen dans gösterileri etkinliğe katılanlara keyifli anlar yaşattı. Kadınlar sahnede yapılan dans gösterilerine eşlik etti. Yapılan gösterilerde erkeklerinde dans ederek kadınlara destek verdiği görüldü.
Etkinlikte bir konuşma yapan Kadıköy Kent Konseyi başkanı Çiğdem Aydın, "Başka Özgecan’lar ölmesin, arkadaşımız, ablamız, annemiz, kızımız olan kadınlar ölmesin diye ayaklanıyoruz, bir oluyoruz" dedi.
Etkinliği meydanda bulunan çok sayıda vatandaşında ilgiyle izlediği görüldü.

 (FOTOĞRAF)