KAYSERİ’de bir tekstil fabrikasında işçi olarak çalışan 29 yaşındaki Kenan Işık, hobi olarak başladığı bakır işletmeciğini ek iş olarak yapmaya başladı. Mesai saatleri dışında evinde bakır plakaları nakış gibi işleyen, ev kadını eşi Fatma'nın yardımını da alan Kenan Işık ,Türk bayrağı ve Osmanlı tuğrası figürlerinin çok daha fazla ilgi gördüğünü söyledi.
Kenan Işık, iş saatleri dışında evinde çalışarak, siparişler üzerine istenilen resmi, Osmanlı Tuğrası, bayrak gibi objeleri bakır üzerine işliyor. Işık, bir Osmanlı tuğrasını, 2 haftada tamamlayabildiğini belirtti. Tekstil fabrikasında makine operatörü olarak çalışan Kenan Işık, hobi olarak el sanatları bakır işlemeciliğini öğrendi. Uzun süreden bu yana kendi çapında işler yapan Işık, şunları anlattı:
"Kayseri'deki bir tekstil fabrikasında çalışıyorum. Boş zamanlarımda bu gibi hobilerle uğraşmaya çalışıyorum. İlginç bir şeylerde ortaya çıkınca beni daha da çok çekti. Bu kadar gelişeceğini tahmin etmiyordum. Bu işe merak ile başladım. Bir eser minimum üzerinde fazla bir işçilik harcamadığınız basit objelerin olduğu fazla detaylara girmediğimiz şeyleri 3-4 günde en düşük bu kadar bir zamanda bitiyor. Diğerleri tabii uzun sürenler 15-20 gün sürenler var. Eserlerin fiyatı detaylarına göre değişiyor. Üzerinde kullandığınız işçiliğe zamana el emeği göz nuru döküyorsunuz sonuçta. 150'den başlayıp 750-1000 TL ye kadar çıktığı oluyor. Beni sosyal medyadan takip eden arkadaşlarım var. Orada bir sayfa kurdum. Yaptıklarımı oraya taşıyorum. İnsanlar buradan takip ediyor, isteyenler oradan bana ulaşıp sipariş verebiliyor."
Eşine bakır işlemeciliği konusunda yardım eden ev kadını Fatma Işık da, eşinin başlangıçta hobi olarak başladığı bu işi oldukça ilerlettiğini anlatırken, "Kendisine yardım ederken, ben bakır işlemeciliği konusunda kendimi yetiştirdim. Ev işlerinden ve oğlumuzdan vakit buldukça güzel bakır tablolar ortaya çıkarttık. Hedefimiz bir atolye kurup, bu işi daha ticari anlamda yapmak olacak" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI