Nilüfer Belediyesi tarafından bu yıl ‘vicdan’ temasıyla düzenlenen Uluslararası Kuzgun Acar Heykel Sempozyumu’nda yerli ve yabancı sanatçıların eserleri şekillenmeye başladı. Heykeltraşlar fırsat buldukça Nilüfer’in güzelliklerini de gezerek stres atıyor.
Farklı ülkelerinden Nilüfer’e gelen heykeltıraşlar, “vicdan” teması altında mermer bloklarına şekil veriyor. Fatih Sultan Mehmet Bulvarı Hastane Alanı’na kurulan açık hava atölyesinde devam eden çalışmaları halk da ilgiyle takip ediyor. Sempozyuma 7 farklı ülkeden katılan toplam 10 heykeltıraş bir yandan çalışmalarını sürdürürken, diğer yandan da Nilüfer’in tarihi ve turistik bölgelerini gezerek ilham alıyor. 2 bin 300 yıllık tarihi geçmişe sahip Gölyazı Mahallesi’ni gezen heykeltıraşlar bölgeye hayran kaldı. Nilüfer Belediyesi tarafından restore edilerek kültür evi haline getirilen Aziz Panteleimon Kilisesi’ni de ziyaret eden sanatçılar, Ağlayan Çınar ve Göl Yazı Evi’ni de gezdi.
Sanatçılar, Gölyazı Mahallesi’ni ziyaret ettikten sonra Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve eşi Seden Bozbey ile Mudanya’da akşam yemeğinde buluştu. Bursa’yı ziyaret etmekten büyük mutluluk duyduklarını ifade eden sanatçılara Başkan Bozbey, şehre yeni eserler kazandırdıkları için teşekkür etti.
5 Ağustos’ta başlayan Uluslararası Kuzgun Acar Heykel Sempozyumu 25 Ağustos’ta sona erecek. Sempozyumun ardından ortaya çıkan eserler Nilüfer’de bulunan meydanlara, kavşak ve parklara yerleştirilecek.