SAMSUN (AA) - Havza'da rutin fırın denetimlerine devam eden belediye zabıta ekipleri, bu kez de ramazan pidesi denetimi yaptı. Denetimlerde pideler normal gramajın üstünde çıktı.

Ramazan pidesi yapılan 9 ekmek fırınına denetim yapan ekipler, gramaj, un depoları, hamur imalathaneleri ve pide yapımında kullanılan malzemelerin temiz olup olmadıkları ile bulundurulması gereken açılış ruhsatı gibi diğer evrakları inceledi.

Denetimlerde iş yeri sahipleri genel hijyen kurallarına uymaları konusunda uyarıldı. Zabıta ekipleri tarafından yapılan gramaj kontrollerinde ise 300 gram olan pideler gramajlarından ağır geldi.

Denetimlerde genel olarak fırınların pidelerin gramajlarının belirlenen tarifenin üstünde olduğunun görüldüğünü belirten Havza Belediyesi Zabıta Amiri Erhan Demir, "Ramazan sofrasının olmazsa olmazı olan pidenin son derece hijyenik ve sağlık kurallarına uygun şekilde vatandaşların sofrasına gelmesi için denetimleri aralıksız devam edecek. Yaptığımız denetimlerde herhangi bir olumsuzluğa rastlamadık. Tüm fırıncı arkadaşlarımıza gerek gramajda gerekse temizlik konusunda göstermiş oldukları hassasiyet için teşekkür ediyorum" dedi.