ORDU (AA) - Fatsa ilçesinde fırın işletmeciliği yapan Kenan Abalı, ramazan dolayısıyla ihtiyaç sahibi vatandaşlar için başlattığı askıda ekmek uygulamasını sürdürmeye devam ediyor.

Abalı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ihtiyaç sahibi vatandaşların ekmeksiz kalmamasını istediklerini söyledi.

Uzun yıllardır fırıncılık yaptığını dile getiren Abalı, "Ramazanda birçok vatandaşımız sıkıla sıkıla ekmek istemeye geliyordu. Bu duruma fazlasıyla üzülüyordum ve birkaç arkadaşıma 'askıda ekmek' uygulamasından bahsettim. Onlarda severek yardımcı olabileceklerini söyleyince, uygulamayı hayata geçirdim” dedi.

Ramazan ayında askıya 30 ekmek taktıklarını fakat ramazandan sonra bu sayının 10’a düştüğünü belirten Abalı, şunları ifade etti:

“Uygulamadan dolayı çoğu vatandaş ve esnaftan taktir görüyorum. Herkes gönlünce bana para veriyor ve hayra ortak olmak istiyor. Bende isteklerini kırmıyorum. Birlik ve beraberliğimizi pekiştirmiş oluyoruz. Ramazandan sonra da bu uygulamaya devam edebildiğim için mutluyum. İhtiyaç sahibi vatandaşlar askıdaki ekmeği almak için genelde müsaade istiyor. Amacımız bu uygulamayı uzun yıllar devam ettirmek."