Antalya’nın Manavgat ilçesinde sabah saatlerinde etkili olan sağanak yağış nedeniyle, Sanayi Sitesi’nde bazı iş yerlerini su bastı.
İş yerleri sular altında kalan esnaflar, alt yapı gözden geçirilmeden yeni dökülen asfaltın buna zemin hazırladığını ileri sürdü. Asfalt dökmeye gelen ekipleri, "Alt yapı yapılmadan asfalt dökmeyin" şeklinde uyardıklarını söyleyen gıda üreticisi Ali Özen, "Geçtiğimiz hafta Manavgat Belediyesi’nden asfalt dökmek için gelen ekibe ‘Buralar zaten su ile doluyor. Dükkanları su basıyor. Bu asfaltı dökmeyin’ dedik. Sabahtan beri yağan yağmurun ardından halimiz ortada. Bugün kısa süreli bir yağmur yağdı, bu hale geldi. Kışın halimiz ne olacak? Bizim isteğimiz yeniden bu yollar kazılarak, eski seviyesine getirilip asfalt dökülmesi. Ayrıca giderlerin değiştirilmesi lazım. Gelsin görsün belediye yetkilileri" dedi.
Asfalt dökmeye gelen ekiplere asfalt dökmeden önce alt yapıyı yapmalarını söylediklerini anlatan oto tamirci ustası Abdullah Güney de, "Manavgat Belediyesi’nin asfalt makineleri geldi. Dedik ki asfaltı dökmek için önce alt yapı yapılsın. Logarlar zaten suyu çekmiyor. Bir de siz asfaltı döktüğünüz zaman iyice su basacak. Onlar da ’Halledeceğiz’ dediler. Asfaltı döktüler. Bugün dükkanların yarısına kadar su girdi. Biz şu aşamada yağmur suyu giderlerinin kazılıp yeniden döşenip, asfaltın yenilenmesinden başka bir şey istemiyoruz" diye konuştu.
İş yerinde 40 bin TL’lik makine olduğunu ve yağmurdan zarar görmemesi gerektiğini söyleyen Güney, "Yağmur yağdığı zaman gece sabaha kadar onu mu bekleyeceğim" diye sordu.