Konya Ticaret Odası (KTO) Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı gerçekleştirildi.
Meclis Başkanı Ahmet Arıcı’nın yönettiği toplantıda, Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, oda faaliyetleri ile gündemdeki ekonomik ve sosyal konuları değerlendirdi.
KTO Karatay Üniversitesi’nin mezuniyet törenini gerçekleştirdiklerini ifade eden Başkan Öztürk, “Üniversitemizde Türkiye’de ilk olarak mezuniyet töreninde cüppe giyip kep takma zorunluluğunu kaldırdık. Bunun yerine öğrencilerimiz Selçuklu motifinin kullanıldığı mezuniyet kıyafeti giydiler ve ahiliğin simgesi olan börk taktılar. Böylelikle üniversitemizde bir tabuyu yıkmış olduk. Öğrencilerimizden de olumlu görüş aldığımız bu uygulamayı bir gelenek haline getirmek istiyoruz. Bu sene 4 Fakülte ve 1 Yüksekokul ve 2 Enstitüde 3 bin öğrenci ile eğitimi dönemini tamamladık. Gelecek akademik yıl itibariyle Tıp Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Yüksekokulu eğitime başlayacak. Yeni açılan bölümlerimizle 4 bin öğrenci sayısına ulaşacağımıza inanıyoruz. Tıp Fakültesi Hastanemizin protokolünü imzaladık. Kız öğrenci yurdu ile birlikte erkek öğrenci yurdumuz da bu sene hizmete girecek. Kampusumuz de bir Merkezi Derslik inşaatı da önümüzdeki yıl itibariyle tamamlanacak. Mezun öğrencilerimizin kariyer planlamalarımız için de çalışmalarımız devam etmektedir. Üniversitemiz bünyesinde, Odamıza bağlı tüm kurumların birlikteliği ile faaliyetlerini yürütecek; özel sektörde işverenle iş arayanı buluşturacak olan “Kariyer ve Staj Merkezi”nin kuruluş aşamasını tamamladık. Ayrıca başlatacağımız “öğrenci danışmanlığı” uygulaması ile her bir öğrencimizi doğru yönlendirecek onlara piyasa hakkında bilgi verecek danışmalar görevlendireceğiz” dedi.
“HER 5 FİRMANIN 3’Ü ANADOLU’DAN”
“2014 yılı Türkiye’nin En Büyük 500 Sanayi Kuruluşu ve Konya” konulu bir sunum yapan Öztürk, “Son listeye göre, Türkiye’nin En Büyük 500 Sanayi Kuruluşu listesinde Anadolu ağırlığını artırıyor. 2008’de patlak veren küresel krizin ardından 500 listesinde yarı yarıya olan İstanbul-Anadolu ağırlığı artık Anadolu’ya kaymış durumda. Listede yer alan her 5 firmanın 3’ünü Anadolu firmaları oluşturuyor. Bu son derece önemli ve olumlu bir gelişme. Konya’yı değerlendirdiğimizde her geçen sene firma sayımızı artırıyoruz. Sürekli artan bir grafiğe sahip olmamız şehrimizin gelişimini de göstermektedir. Konya’nın firma olarak, sektörel olarak dengeli bir şekilde sayısını artırması da daha önemli bir başarıdır. Önümüzdeki yıllarda da sayımızı artırmaya devam edeceğiz” dedi.
“SANDIKTAN KORKMAMALIYIZ”
Seçim sonuçlarını değerlendiren Başkan Öztürk, “7 Haziran milletvekilliği genel seçimleri tamamlandı. Seçim sonucunda; dört partinin Meclis’e girdiği, seçimlerde tek başına iktidarın mümkün olmadığı bir tablo ortaya çıktı. Öncelikle milletin iradesine saygı duyduğumuzu belirtmeliyim. Seçim sonuçları sonucunda görmek istemediğimiz bir Koalisyon dönemine yeniden girileceği görülmektedir. Türkiye, 1980 öncesi ve sonrasında, zoraki kurulan, birbirleri ile uyuşmayan görüşlere sahip olan partiler koalisyonunda büyük kayıplar vermiştir. Bu sebeple, yürütülebilir ve sürdürülebilir olması açısından tabanları birbirlerine yakın olan partilerin koalisyon kurmalarını istiyoruz. Eğer; sağlıklı bir koalisyon olmayacaksa sandığa gitmekten de çekinmemek lazım. 2007’de cumhurbaşkanlığı seçimi krizi sandığa giderek aşıldı. 2002 yılında koalisyonun çıkmaza girdiği bir dönemde yapılan erken seçim Türkiye için hayırlı sonuçlar getirdi. Demokrasilerin hakimi sandıktır. Sistem sıkıştığında hakeme, sandığa gitmekten korkmamalıyız” şeklinde konuştu.