Türkiye Halk Sağlığı Kurumu ve Emniyet Genel Müdürlüğü arasında imzalanan "Obezite ile Mücadele İşbirliği Protokolü" hükümleri çerçevesinde; Erzincan Halk Sağlığı Müdürlüğü ile İl Emniyet Müdürlüğü Rehberlik ve Psikolojik Danışma Büro Amirliği koordinesinde, Emniyet Teşkilatı mensupları ve ailelerine yönelik çeşitli programlar, eğitim faaliyetleri ve etkinlikler yapılması planlandı.
Bu kapsamda, Erzincan’da gerçekleştirilmesi planlanan programlar dâhilinde; 4 Mart 2015 Çarşamba günü saat 15.00’da, İl Emniyet Müdürlüğü ana hizmet binası Eğitim Salonunda, Diyetisyen Habibe Havva TUNÇ tarafından "Obezite İle Mücadele" konulu seminer düzenlendi.
Programa, İl Emniyet Müdürü Doğan İnci’nin eşi Nahide İnci, İl Emniyet Müdürlüğü hizmet birimlerinde görev yapan bayan personeller ve Teşkilat mensuplarının eşleri katıldı. Yapılan sunumda; obezitenin nedenleri, sağlıklı yaşam ve düzenli beslenme örnekleri üzerinden katılımcılara öneriler ve düzenli egzersiz ile sporun önemi konuları işlenmiş, gönüllülük esası çerçevesinde boy, kilo ve beden kitle indeksleri alınarak, diyet programları başlatılması amacıyla anket çalışması yapılmıştır.
İl Emniyet Müdürlüğü konuyla ilgili yaptığı açıklamada uygulanan programın katılımcılarda ilgi ve memnuniyet uyandırdığının gözlemlendiği belirtildi.