EDİRNE’de bu yıl 654’üncüsü düzenlenen Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin ağası işadamı Seyfettin Selim, kentte gelişinde davul-zurnayla karşılandı. Edirne Belediye Başkanı CHP'li Recep Gürkan tarafından boynuna altın kemer takılan ağa Selim ve protokol üyeleri Cihan Pehlivanı Adalı Halil ve Kara Emin pehlivanların mezarlarını ziyaret ederek dua etti.
Edirne Belediye Başkanlığı tarafından bu yıl 654’üncüsü düzenlenen Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde ağalık ihalesini 522 bin lira vererek kazanan işadamı Seyfettin Selim, kente gelişinde davul ve zurnalarla karşılandı. Edirne Belediye Başkanı CHP'li Recep Gürkan ve beraberindekilerle Talatpaşa Caddesi'nde Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim karşılayıp boynuna altın kemerini taktı.
Edirne Belediye Başkanı CHP’li Recep Gürkan, Kırkpınar’ı bitmeyen güreşin devam eden efsanesi olarak nitelendirerek şunları söyledi:
"Bugün bitmeyen güreşin, devam eden efsanesi Kırkpınar güreş efsanesinin 654’üncüsünü açılış törenlerindeyiz. Kırkpınar Güreşleri’nin altın kemerli ağası, tarihte 6 kez ağalık yaparak rekor kıran değerli ağamız Seyfettin Selim’i karşıladık. Ağalık Kırkpınar’ın büyük nişanelerinden biridir. Değerli ağam, Kırkpınar’ın Er Meydanı’na hoş geldin, şeref verdin" dedi. Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim de ata sporunu en iyi şekilde devam ettireceklerini ifade ederek, "Kırkpınar için gelen herkese çok teşekkür ederim. Ata sporumuzu bize yakışır bir şekilde yapacağız. Ben başpehlivanların kendilerine yakışır güreşler yapacağına inanıyorum" diye konuştu.
Başkan Recep Gürkan ve Ağa Selim, davul zurna eşliğinde yürüyerek belediye binasına gitti. Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Belediye Başkanı Recep Gürkan, Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim ve Kırkpınar eski ağalarının da yer aldığı yürüyüş korteji bando eşliğinde Atatürk Anıtı'na kadar yürüdü. Her yıl son başpehlivanın katıldığı törenlere bu yıl Fatih Atlı katılmadı.
PEHLİVANLAR MEZARLIĞINA ZİYARET
Atatürk Anıtı'nda çelenk konulmasından sonra kortej Cihan Pehlivanı Adalı Halil ve Kara Emin pehlivanların mezarlarını gitti. Mezara çelenk bırakılmasının ardından müftü yardımcısı Mehmet Karahan ve mezarlıktakiler tarafından dualar okundu.
Törenlere CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, AK Parti Edirne Milletvekili Şemsettin Emir ile Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın ve çok sayıda güreş sever katıldı.

FOTOĞRAFLI