TÜRKİYE'nin dört bir yanında taş fırın yapan Muşlu 67 yaşındaki Fevzi Türk, bu fırınlara ilginin her geçen gün arttığını söyledi.
Bursa'da yaşayan ve yılın 6 ayı fırın yapmak için Muş'a gelen Fevzi Türk, 1985'ten 2001'e kadar mazotla çalışan Matador fırınların revaçta olduğunu belirtti. 1965 yılında ilk olarak fırınlarda işçi olarak çalışmaya başladığını söyleyen Fevzi Türk, Türkiye'nin dört bir yanından çağrılarak fırın yapmaya devam ettiğini kaydetti. Muş'ta 65 ekmek ve lahmacun taş fırını olduğunu bunların tamamını da kendisinin yaptığını anlatan Fevzi Türk, bu konuda şöyle konuştu:
"Fırın yapımında çamur, ateş, harman tuğlası, tuz, kum, cam kullanıyorum. Fırın altına ise arabaların makas demirini yerleştiriyorum. Ekmek fırınları 80 santim, lahmacun fırınları ise 70 santim yüksekliğinde oluyor. Yaklaşık 1 hafta içinde fırını yapıyor teslim ediyorum. Ülkemizde 1985'ten 2001'e kadar Matador fırınlar ilgi görüyordu. 2001 yılında Muş'ta bir vatandaşa taş fırın yaptıktan sonra fırınlar bu kez yavaş, yavaş taş fırına dönüştü. İzmir, Bursa, Manisa, İstanbul, Trabzon, Çanakkale, Batman, Ağrı ve Erzurum'da şimdiye kadar 2 bin kadar fırın yaptım. Taş fırın yapımı için 8 bin lira alıyorum. "

FOTOĞRAFLI