Ezgi ÇAPA/İSTANBUL, () TÜRKİYE Kas Hastalıkları Derneği, başkanı ve kurucusu olan 86 yaşındaki Prof. Dr. Coşkun Özdemir’e yapılan ‘asker kaçağı’ baskınını kınadı. Prof. Dr. Coşkun Özdemir’e yapılan muameleyi Prof. Dr. Türkan Saylan’a yapılanlara benzeten Türkiye Kas Hastalıkları Derneği Yönetim Kurulu üyesi Gülüzar Resuloğlu “Bu olay başlı başına kirlidir, ayıptır, utanç vericidir. Tıpkı Türkan Saylan’a ölüm döşeğinde yapıldığı gibidir” diye konuştu.

Bir panele katılmak üzere Artvin’de bulunan ve saat 04:30’da ‘asker kaçağı’ olduğu gerekçesiyle kaldığı öğretmenevi basılan 86 yaşındaki Prof. Dr. Coşkun Özdemir’e kurucusu ve başkanı olduğu Türkiye Kas Hastalıkları Derneği ‘yanındayız’ diyerek destek verdi. Türkiye Sakatlar Derneği ve Kimse Yok Mu Derneği temsilcilerinin de hazır bulunduğu, Yeşilköy’de bulunan Kas Hastalıkları Derneği binasında gerçekleşen basın toplantısına Prof. Dr. Coşkun Özdemir halen Artvin’de bulunması nedeniyle katılamadı. Toplantıya tekerli sandalyeleri ile katılan kas hastaları, hayatını tedavisi mümkün olmayan kas hastaları ile mücadeleye adayan Prof. Özdemir’in yanında olduklarını söyledi. Hastalığının ne olduğunu Coşkun Özdemir’den öğrendiğini söyleyen 58 yaşındaki Mediha Erdoğan “Hocamı 17 yaşından beri tanırım. Hastalığımın ne olduğunu ondan öğrendim. Yaşlı bir çınara bunların yapılmasını istemiyoruz” diye konuştu.

“COŞKUN ÖZDEMİR BİZİM KALBİMİZDİR”
Türkiye Kas Hastalıkları Derneği adına basın açıklamasını yönetim kurulu üyesi Gülüzar Resuloğlu okudu. 86 yaşında olan ve askerliğini 1953-1954 yıllarında 18 ay olarak yapan Özdemir’e yapılan uygulamayı kınayan Resuloğlu, “Bu olay başlı başına kirlidir, ayıptır, utanç vericidir. Tıpkı Türkan Saylan’a ölüm döşeğinde yapıldığı gibidir. 86 yaşında bir bilim insanı takip edilmiştir, muhtemeldir ki telefonları dinlenmiş, seyahati izlenmiş, ne zaman gideceği, nerede kalacağı tespit edilmiştir” dedi.

Milan Kundera’nın “İktidar sizi nerenizden yaralıyorsa orası kimliğiniz olur” sözlerine atıfta bulunan Resuloğlu, “Coşkun Özdemir bizim kalbimizdir ve bu iktidar bizi kalbimizden yaralamıştır” ifadelerini kullandı. Türkiye Sakatlar Derneği Genel Başkan Yardımcısı Turan Hançerli ise ilgili polis memurları hakkında idari ve hukuki işlemlerin başlatılmasını istedi.

 (FOTOĞRAF)