ULUSLARARASI Bodrum Bieanali'nin ikincisinin açılışı, yerli ve yabancı 120 sanatçıyı bir araya getirdi. Birbirinden ilginç eserlerin sunulduğu sergiler, ilgiyle incelendi.
Bodrum'da bu yıl 12 Eylül -12 Kasım arasında yapılacak 2'nci Uluslararası Bodrum Bienali, bugün Şevket Sabancı Kültür Merkezi'ndeki resim ve heykel sergisiyle açıldı. Açılışta sanatçılar, şehitler için saygı duruşunda bulundu. İzmir, İstanbul Ankara gibi büyükşehirlerden gelen yerli ve yabancı sanatçıların da aralarında bulunduğu bienalin; ilk resim heykel sergisinde 120 ressam ve heykeltraşa ait 130 eser yer aldı. Sanatçılar; İlhan Koman, Zühtü Müridoğlu, Mustafa Aslıer, Judy Rifka, Said Adalı, Nilgün Bilge, Orhan Tekin, Larry Gomez, Nurdan Erçin, Özlem Kalmaz, Fazilet Kendirci, No min Bold, David Goldenberg, Zerrin Tuluğ ve Meiko Kikuta'ya ait eserler de sergideki yerini aldı.
İki yıl önce bir transseksüelin kurguyla karışık yaşam öyküsünü 'Adak' isimli kitapla okura sunan İzmirli Ressam- Yazar Zerrin Tuluğ'un, yine 'Adak' ismini verdiği kumaş heykel sergisi binealde en çok ilgi görenler arasına girdi. Ayrıca; İstanbullu Ressam Fazelit Kendirci'nin 12 dilde üzerinde 'Savaşa Hayır' yazısının bulunduğu altı metre yüksekliğindeki dev çalışma, bienalin yapıldığı sanat merkezinin girişine asıldı.
BİNEAL DOĞRU YOLDA
Bienalin kurucusu Gülsün Erbil, "Bodrum Bienali'nin özelliği özgür, özgün, bağımsız ve özel oluşudur. Akdeniz de Venedik'ten sonra ikinci bir sanat ve kültür platformu oluşturulması ve ileride Türkiye'ye uluslararası sanat ve kültür arenasında saygınlık kazandırabilme amacıyla düzenlediğimiz biennale geçen yıl 50 bu yıl 120 sanatçının katılması amacımızın hedefine doğru ilerlediğini gösteriyor" dedi.

FOTOĞRAFLI