Turizm Haftası kutlamaları etkinliği kapsamında Diyarbakır Valiliği tarafından kentte görev yapan gazetecilere yönelik kültür ve turizm gezisi düzenlendi.
15-22 Nisan Turizm Haftası nedeniyle Diyarbakır’daki gazetecilere kültür ve turizm gezisi düzenlendi. Diyarbakır Valiliği’nin organize ettiği gezide gazeteciler, Silvan, Eğil ve Ergani ilçelerinde bulunan tarihi yerleri gezdi. Silvan ilçesinde bulunan Hasuni Mağaraları ve Mabadi Köprüsü’nü gezen gazeteciler, daha sonra Eğil ilçesinde bulunan Hz. Zülkif-il ve Hz. Elyesa Peygamberlerin türbelerini ziyaret edip, Eğil Barajı’nda tekne turuna katıldı. Eğil ilçesi ziyaretinin ardından gezi programı Ergani ilçesinde bulunan Hilal Mağaraları gezilmesiyle son buldu.
Düzenlenen etkinliğe eşlik eden organizatör Edip Paçal, gezinin amacının Diyarbakır’daki tarihi değerleri tanıtmak olduğunu dile getirerek, “Bölge turizmini daha büyük kuşaklara iletmek amacıyla bu gezimizi düzenledik. Hedefine ulaşacağına inanıyorum. Bunun gibi güzel etkinliklerin sadece bu haftalara takılı kalmadan, her zaman düzenlenmesi gerekiyor” dedi.