Çağatay KENARLI/İSTANBUL, () KAÇAKÇILIK Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri bir otomobilin arka yolcu koltuğunun altındaki zulada 2 bin kaçak cep telefonu ele geçirdi. Emniyet içerisinde detaylı incelenen otomobilin içindeki zulayı bulan polis ekipleri, cep telefonlarını paketler halinde çıkartması polis kamerası tarafından görüntülendi.

Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri geçtiğimiz hafta, bir otomobille Mardin'den İstanbul'a yüklü miktarda akıllı telefon getirileceğini ihbarı aldı. Polis ekipleri yaptığı çalışma sonucunda telefonları getirecek olan aracı belirledi.

DİKKAT ÇEKMEMEK İÇİN AİLESİYLE BİRLİKTE GETİRMİŞ
Şüpheli Bahattin A.'nın iddiaya göre, dikkat çekmemek için ailesiyle birlikte yola çıktığını belirleyen polis ekipleri otomobili yol boyunca izledi. Otomobil İstanbul'a girdiği sırada polis ekipleri Bahattin A.'nın kullandığı otomobili durdurarak inceleme yaptı. Yapılan incelemede otomobilin arka yolcu koltuğunun alt kısmına özel bir zula yapıldığını belirledi. Otomobili incelemek üzere emniyete çeken polis ekipleri otomobilde bulunan Bahattin A., eşi ve 2 çocuğunu gözaltına alarak İstanbul Emniyet Müdürlüğüne getirdi.

MARKA VE MODEL'İNE GÖRE PAKETLEMİŞ
Polis ekipleri otomobilin içerisine yapan zulayı açtıkları zaman, marka ve modeline göre 3'er ve 4'er tane telefonun birleştirilerek hazırlanmış paketler halinde 2 bin akıllı cep telefonu ele geçirdi. Polis ekipleri olayla ilgisinin olmadığını belirlediği Bahattin A.'nın eşi ve 2 çocuğunu serbest bıraktı.

DÜKKANINDA SATMAK İÇİN GETİRMİŞ
Polis ekipleri, Bahattin A.'nın yapılan kimlik kontrolünde geçmişte de çok sayıda kaçakçılık suçundan işlem yapıldığını tespit etti. Emniyetteki ilk ifadesinde Bahattin A.'nın telefonları kendi dükkanında kaçak olarak satmak için getirdiği belirtildi. Bahattin A.'nın emniyetteki işlemleri devam ediyor.

ZULANIN BOŞALTILMASI POLİS KAMERASINDA
Polis ekiplerin otomobil içerisinde yaptıkları detaylı arama polis saniye saniye kaydedildi. Polis ekipleri otomobilin içerisinde buldukları bir zulayı açmaya çalıştığı görüldü. Açılan zuladan paketler halinde sarılı cep telefonlarının çıkartıldığı görüntülere yansıdı. Polis ekipleri otomobilin üzerine dizdikleri cep telefonu görüntüleri ile görüntüler son buldu.
(FOTOĞRAF)