Erhan TEKTEN/İSTANBUL, () CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) üyeleri bayramlaşmak için İstanbul İl Teşkilatı'nda bir araya geldi. Bayramlaşma törenine Mahmut Tanal, Oğuz Kaan Salıcı, Eren Erdem, Barış Yarkadaş'ın aralarında bulunduğu İstanbul milletvekilleri ile İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın, il yönetim kurulu üyeleri, ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları ve üyeler katıldı.
Bayramlaşma öncesi partililere Karayalçın bir konuşma yaptı. Partililerin bayramını kutlayarak sözlerine başlayan Karayalçın, siyaset sürecinin başlangıcı ve sonu olmadığını söyledi. Karayalçın, “CHP’liler olarak uğruna siyaset yaptığımız toplumun çıkarlarını savunuyoruz, iktidar olması için çaba harcıyoruz" diye konuştu. Parti tüzüğü gereği seçimlerin ardından bir değerlendirme yapmaları gerektiğine işaret eden Karayalçın, “29 Mart tarihinde gerçekleştirdiğimiz ön seçimden başlayarak bu süreci nasıl yaşadığımızı, başarabildiklerimizi ve başaramadıklarımızı danışma toplantısında ele alıp değerlendireceğiz" şeklinde konuştu.

"ÖYLE BİSKÜVİ YA DA PÜSKEVİT KUTULARIYLA SEÇİM OLMAYACAK"
CHP Genel Merkezi'nin 20 Haziran-20 Aralık tarihleri arasında il ve ilçe kongrelerinin tamamlanmasını istediğini kaydeden Karayalçın, “Mahalle delegeleri ile başlıyoruz. Ardından ilçe ve ardından Kasım ayında il kongresini yapacağız. Bu seçimin başarısı, saydamlığı, dürüstlüğü hepimizin namusudur. Öyle bisküvi ya da püskevit kutularıyla seçim olmayacak. Saydam seçim sandıklarıyla, takvimi açık bir şekilde saptayıp üyelerimize ilan edeceğiz" ifadelerini kullandı.
Karayalçın, "Orada bizim tercihimiz, CHP'nin AKP ile ortaklık kurmaması, partimizin MHP ve HDP ile üçlü olarak bir koalisyon kurması şeklindeydi. Bunun sağlanması için ortaklık hükümetinin de olabileceğini, gerekirse dönüşümlü azınlık hükümetinin de önerilebileceğini dile getirmiştik. 13 Haziran'dan bu yana nelerin olamayacağı ortaya çıkmaya başladı. Bugün önümüzde bir takım tespitler, veriler var. Oradan hareketle bir sonuç arayışı içinde olunacak" diye konuştu.

"SİYASET ZOR BİR İŞ"
Siyasetin zor bir iş olduğunu söyleyen Karayalçın, "Kendisini siyasetçi olarak niteleyen herkesin, tüm partililerimizin her olasılığa karşı hazırlıklı olması gerekmektedir. Her türlü olasılığa hazır olmalıyız. Dile getirdiğim 3-4 seçeneğin hepsi olasıdır. Çok kısa bir süre içinde bunlardan birini yaşayacağız, ama hangisi olursa olsun ona hazır olmak durumundayız. Bizim için önemli olan yurdumuzdur, halkımızdır, halkımızın çıkarlarıdır. Yurdumuz, halkımız için CHP'liler olarak gerekli olan her türlü çabayı, özveriyi sergileriz. Bu sürecin daha ileri sonuçlarını elde edebilmek için birlik, bütünlük içinde yaşamamız gerekiyor. Genel Merkezimizin kararlarına, çağrılarına, partililerin görüşlerine, eleştirilerine önem vererek, sizleri birlik içinde olmaya çağırıyorum." dedi
(FOTOĞRAF)